hírek

Különleges műtétet hajtottak végre Szegeden

A közép-európai térségben Magyarországon alkalmazták először az úgynevezett csontba ágyazott hallókészülék-műtét továbbfejlesztett orvostechnológiai eljárását a szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán.
2012.10.15. Hírek

Működő pajzsmirigyszövetet hoztak létre őssejtekből

Működő pajzsmirigyszövetet hoztak létre őssejtekből egérkísérletekben, a módszer a későbbiekben lehetővé teheti a pajzsmirigyhormon hiányában szenvedő páciensek kezelését - számoltak be eredményükről belga kutatók a Nature tudományos folyóiratban.
2012.10.15. Hírek

Kezdődik a pécsi 400 ágyas klinika átalakítása

Megkezdődhet a 400 ágyas klinika átalakítása és bővítése a baranyai megyeszékhelyen, miután a Pécsi Tudományegyetem és a kivitelező Strabag-MML Kft. képviselői csütörtökön szerződést kötöttek a 12,5 milliárd forintos projekt megvalósításáról.
2012.10.12. Hírek

Ebben az évben már több retinabeteg juthat korszerű kezeléshez

Ebben az évben megváltozott a retinabetegek terápiájának finanszírozása, melynek köszönhetően mintegy két és félszer annyi időskori látófolt-, vagyis makula-degenerációban szenvedő beteg jut korszerű kezeléshez, mint egy évvel korábban - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, a budapesti Semmelweis Egyetem szemészeti klinikáján tartott sajtótájékoztatón.
2012.10.12. Hírek

Melatonin magas vérnyomásos betegeknek

Jót tehet az éjszakai melatoninpótlás azoknak a magas vérnyomásos betegeknek, akik a béta-blokkoló gyógyszerek következtében rosszabbul alszanak – derült ki egy kutatásból.
2012.10.12. Hírek