hírek

Már ki tudják szűrni az agresszív prosztatarákot

Brit és amerikai kutatók rátaláltak a prosztatarák két határozott genetikai "bélyegére", génaktivitási mintázatára, amelyek segítségével megjósolható, hogy a páciensnek agresszív típusú-e a betegsége, majd ezekre a jellemzőkre alapozva tervezték meg kísérleti vértesztjeiket, amelyek vonalkódhoz hasonlóan olvassák ki a genetikai jegyeket.
2012.10.10. Hírek

Édesítőszerek az egészség szolgálatában

Bár az édesítőszerekkel kapcsolatos ismeretek meglehetősen hiányosak a lakosság körében, 10-ből 6 ember véli úgy, hogy az egészségtudatosság részét jelentheti ezen cukorpótló szerek alkalmazása – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, a felnőtt lakosság körében végzett kutatásából.
2012.10.09. Hírek

Itthon nincs gond a Szlovákiában letiltott gyermekoltóanyaggal

Szlovákiában azonnal ki kell vonni a forgalomból az Infanrix Hexa nevű gyermek oltóanyagot, mert bizonyos gyártási tételekben mikrobiológiai szennyeződés lehet. Magyarországra nem szállítottak a szennyezett oltóanyagból, az itthon forgalomba került Infanrix Hexa biztonságos – tudta meg a hvg.hu a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézetétől.
2012.10.09. Hírek

El lehet menni: gazdasági csoda helyett végső leépülés?

Óriási, lényegében kiaknázatlan gazdasági lehetőségek rejlenek a külföldi diákokra építő fizetős, idegen nyelvű orvosképzésben, a hallgatók már most eurómilliókat hagynak az országban. Az orvoselvándorlás azonban néhány éven belül ezt is ellehetetlenítheti - a magyar egészségüggyel együtt.
2012.10.09. Hírek

Védőoltás a koraszülés ellen?

Hamarosan talán egy új védőoltás segítségével elkerülhető lehet a koraszülés, és az ahhoz kapcsolódó szövődmények – derült ki a Minnesota Egyetem tanulmányából.
2012.10.09. Hírek