hírek

Milliárdos fogorvos-támogatás

Mivel tulajdonképpen külpiacra „termelnek”, így akár az exporttevékenység ösztönzését célzó uniós pályázatokból is pluszforráshoz juthatnának a jövőben a külföldi betegek ellátásában részt vevő fogászati és fogtechnikai vállalkozások – állítja Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda vezérigazgatója.
2012.10.08. Hírek

Az abortuszról vitáznak a britek

A terhesség 12. hetére szállítaná le a jelenlegi 24. hétről az abortusz engedélyezésének végső időpontját a brit egészségügyi miniszter. Jeremy Hunt szombaton idézett véleménye azonnal komoly belpolitikai vihart kavart, és a miniszter véleményétől a brit kormányfő is elhatárolódott.
2012.10.08. Hírek

Morfium helyett kígyóméreg

A fekete mamba mérgében olyan fehérjék találhatók, amelyek a morfiumhoz hasonló hatékonysággal blokkolják az áldozatban a fájdalomérzetet.
2012.10.08. Hírek

Alig tudunk valamit az afáziáról

A Kanadai Stroke Kongresszuson elhangzottak szerint, a legtöbb ember nincs tisztában a stroke leggyakoribb, a szervezetet leginkább megterhelő, ám szinte észrevétlenül jelentkező mellékhatásával, az afáziával.
2012.10.08. Hírek

Svédasztal a betegeknek - Étterem a kórházban

Az egészségügy nagyon beteg Lengyelországban is. Naponta érkeznek a hírek, például arról, hogy a gyermekeket gyógyító legnagyobb klinika Varsóban a fennmaradásáért küzd, mert a Gyermek Egészségügyi Központ annyira eladósodott, hogy csak az állam mentheti meg.
2012.10.08. Hírek

A D-vitamin hiánya növeli a szív- és érbetegségek veszélyét

A halálozási statisztika első helyén álló szívinfarktus és szélütés bekövetkezését sokféle vitamin nem megfelelő bevitelével is magyarázták, de most egy nagyszabású dán vizsgálat kimutatta, hogy az erek épségéhez megfelelő D-vitamin szint feltétlenül szükséges.
2012.10.05. Hírek