hírek

Több mint 35 milliárd forint volt a kórházak lejárt szállítói tartozása a félév végén

Két év távlatában nőtt, de a tavalyi féléves adatokhoz képest csökkent a kórházak lejárt határidejű szállítói tartozása, amely az idei félév végén több mint 35 milliárd forintnyi - derült ki Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének Garai István Levente MSZP-s országgyűlési képviselői írásbeli kérdésére adott keddi válaszából.
2012.10.03. Hírek

A protonpumpa-gátlók segítik a refluxosok alvását

A protonpumpa-gátlók segítik a gastroesophagealis reflux betegek alvását és a nappali órák életminőségét is javítják, összegezte egy az Otolaryngology-Head and Neck Surgery 2012. áprilisi számában közölt tanulmány.
2012.10.03. Hírek

A börtöncégektől kell rendelniük a kórházaknak

Az egészségügyi kassza egy része a büntetés-végrehajtást fogja finanszírozni. Ez az egyik következménye a kormányrendeletnek, amely szerint januártól a kórházaknak és a szociális ágazat intézményeinek is a büntetés-végrehajtás vállalkozásaitól kell vásárolniuk – írja Népszabadság.
2012.10.02. Hírek

Már tudják, miért áll ellen néhány HIV-beteg az AIDS-nek

A kutatók felfedezték az immunrendszer egy olyan mechanizmusát, amelynek köszönhetően bizonyos HIV-betegek természetes ellenállást biztosítanak az AIDS-el szemben - számol be a Health Day. Ennek a felfedezésnek a tükrében abban reménykednek, minél előbb kidolgozhatják a betegség elleni vakcinát.
2012.10.02. Hírek

Két új kötelező védőoltás jöhet

Jelenleg tíz kötelező és egy kötelezően ajánlott védőoltást biztosít térítésmentesen az állam. A rendszer továbbfejlesztésével a lista bővülhet a lányok HPV-vírus elleni oltásával, valamint bárányhimlő elleni vakcinával.
2012.10.02. Hírek

Minden tizedik munkavállaló depressziós

Az Európai Depresszió Szövetség (EDA) kutatói egy felmérésükben, amely hét európai országot érintett, megállapították, hogy minden tizedik dolgozóval előfordul, hogy depresszió miatt távol marad a munkájától. Az úgynevezett Mori-felmérést hétezer ember bevonásával Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Dániában, Törökországban, Spanyolországban és Franciaországban készítették. A kutatási eredményeket az Európai Depresszióellenes Napon, hétfőn hozták nyilvánosságra.
2012.10.02. Hírek