hírek

Különleges végtagrekonstrukciós centrummá válhat az Ortopédiai Klinika

Újabb nagy lépést tett a különleges végtagrekonstrukciós műtéti centrummá válás útján az Ortopédiai Klinika, ahol június elején országszerte egyedülálló, speciális és komplex eljárással operáltak meg veleszületett lábszár-álízület betegségben szenvedő gyerekeket a varsói székhelyű Európai Paley Intézet közreműködésével, amellyel a klinika a továbbiakban is szoros együttműködést tervez. A műtött gyerekek jól vannak, a teljes gyógyulásig azonban még hosszú hónapok állnak előttük.
2022.08.12. Hírek

Élet Mentő Pont védjegyet kapott három debreceni intézmény

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Élet Mentő Pont védjegyét kapta meg három debreceni intézmény: a Déri múzeum, az Aquaticum termál és wellness szálló, valamint a HBZ zárcentrum. Képviselőik hétfőn a múzeum Munkácsy-termében rendezett ünnepségen vették át a tanúsítványt.
2022.08.12. Hírek

A szívinfarktus és a koraszülés is gyakoribb hidegfront idején

Az ingerlékenységen, fejfájáson és alvászavaron túl komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak a frontok, ilyenkor növekszik a szívinfarktus, tüdőembólia, sőt még a koraszülés előfordulása is. Leginkább a kisgyermekeket, időseket és krónikus betegeket viseli meg amikor a kánikulai napok után hirtelen több Celsius fokot esik a hőmérő higanyszála.
2022.08.09. Hírek