hírek

Bővebb tájékoztatást kaphatunk a gyógyszertárakban

Bővebb tájékoztatásra, a gyógyszerek szedésével és mellékhatásaival kapcsolatos részletesebb felvilágosításra számíthatnak a betegek, miután a parlament döntött arról, hogy a közforgalmú patikák januártól szolgáltatásfejlesztési díjban részesülnek; a döntéssel tulajdonképpen a kormány és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) közötti nyári megállapodás "ölt testet" - írta a Magyar Hírlap szerdán.
2012.09.26. Hírek

Szigorítják a spermaadományozást Dániában

Szigorítják a spermaadományozásra vonatkozó törvényt Dániában, miután egy donor ritka genetikai betegséget adott át legalább öt gyereknek a 43 baba közül, akinek az adományozással biológiai apja lett.
2012.09.26. Hírek

Új vírust azonosított be a WHO

Új vírust azonosítottak egy nemrégiben Szaúd-Arábiában járt brit férfiban: a vírus ugyanabba a családba tartozik, mint a SARS, amely 2002-ben nyolcszáz ember halálát okozta - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2012.09.25. Hírek

Tömegével vonják ki a gyógyszereket a magyar piacról

Csak az idén már majdnem másfélszáz gyógyszert vontak ki Magyarországon a társadalombiztosítási támogatásból a gyártók, miközben csaknem öt hónapja egyetlen új gyógyszer sem kapott támogatást, pedig több mint két tucat vár jelenleg is erre.
2012.09.25. Hírek

Újraélesztési rekordot döntenének meg Nyíregyházán

A megszokott ingyenes egészségügyi szűrésekkel, életmód-tanácsadással, számos sportprogrammal és egy újraélesztési rekordkísérlettel várják az egészségükért tenni akaró városlakókat vasárnap a szív világnapjának nyíregyházi rendezvényeire.
2012.09.25. Hírek

Luxuskörülményekkel csábítják a magyar orvosokat a fejvadászok

Óvatos becslések szerint is 4-5 ezer magyar orvos, a doktorok közel 20 százaléka vándorolt külföldre az utóbbi években a jobb megélhetés reményében. Többségük fiatal szakorvos, akiknek képzésére eddig tízmilliókat költött a magyar állam, viszont akkora fizetést és olyan körülményeket nem tud nyújtani, hogy a fejvadász cégek által megcélzott, jobbnál jobb ajánlatokkal megkínált szakembereket itthon tartsa. Az Orbán-kabinet is későn kapott észbe, ráadásul az augusztusban átutalt béremelés nemcsak kevés, de a fedezete is kétséges, így marad a júniusban alkotmányellenesnek talált röghöz kötés.
2012.09.25. Hírek