hírek

ÁNTSZ: az utcai inkubátorok életeket mentenek meg

A magyarországi egészségügyi intézmények bejárata közelében elhelyezett inkubátorok "megmentett emberéletet, s egyúttal olyan családot jelentenek, ahol az örökbefogadás volt a gyermekvállalás egyetlen lehetséges útja" - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.
2012.09.21. Hírek

Új típusú lézerrel távolítható el a tetoválás

Olasz és amerikai kutatók megállapították, hogy egyelőre a legújabb lézerrel sem lehet tökéletesen eltávolítani a tetoválásokat. A színes tintával készült minták különösen ellenállók, és a dohányosok tetoválása is ragaszkodóbb. David Goldberg, a New York-i Mount Sinai orvosi egyetem dermatológiai tanszékének vezetője, aki lézerkutatásokkal foglalkozik, azt is megjegyezte, hogy a tetoválás fél óra alatt elkészül, de évekig tarthat megszabadulni tőle
2012.09.20. Hírek

Jobbra húznak a spermiumok

Egy amerikai kutatócsoport egy új technológia segítségével körülbelül másfél ezer hímivarsejt mozgását követte nyomon, majd elkészítették a sejtek mozgásának háromdimenziós modelljét is.
2012.09.20. Hírek

A jövedéki adóemelések célja az egészségügyi kiadások fedezése

Az egészségügy többletforrásáról szóló törvényjavaslat motivációja az, hogy az abban említett adóbevételeket közvetve vagy közvetlenül az egészségügyi kiadásokra fordítsák - szögezte le az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezető-helyettese az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén.
2012.09.20. Hírek

Kevés a háziorvos: más orvosok is vállalhatnak praxist

A létező nyolcvan orvosi szakma közül 34 gyakorlói vállalhatnak háziorvosi szolgálatot, igaz, idővel meg kell szerezniük a képesítést házi orvostanból az egészségügyi ellátás minimumfeltételeiről szóló rendelet szerint, a módosítás okát a háziorvoshiánnyal indokolta a szakmai kollégium elnöke - írta a Magyar Hírlap.
2012.09.20. Hírek