hírek

Ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak októbertől

Mintegy 50-55 milliárd forintra számít a nemzetgazdasági tárca az egészségügy többletforráshoz juttatásáról szóló törvényjavaslat elfogadása után. Az elvárt összeg ugyan a központi költségvetésbe kerül, de közvetve az egészségügy forrása lesz - írja a Napi Gazdaság.
2012.09.20. Hírek

Ápolók nyolc általánossal

OKJ-s tanfolyamokon képezne ápolókat a magyar egészségügy számára akár 8 osztályt végzett tartós munkanélküliekből a kormány. A miniszterelnök főtanácsadójának víziója szerint velük pótolnák azokat a magasan képzett, nyelvet beszélő ápolókat, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot.
2012.09.19. Hírek

Ezt kell ennie a jó minőségű spermáért

Az antioxidánsokban gazdag ételek, például a brokkoli vagy a paradicsom fogyasztása javíthatja a középkorú és idősebb férfiak spermiumának minőségét - állapították meg amerikai kutatók.
2012.09.19. Hírek

Hazánkat nem mentik meg a külföldi doktorok

Szükség volt az egészségügyi dolgozók bérkompenzációjára - mondta Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke a Ma reggelben. Ugyanakkor úgy véli, folytatni kell a béremelést, mert az elvándorlásnál a tendenciák nem javultak. Hazánk ráadásul nem tudja pótolni az orvosokat külföldiekkel, mint például Ausztria.
2012.09.19. Hírek

Tolonganak az Uzsoki vezetéséért

Novembertől foglalhatják el széküket a második körben államosított – korábban városi önkormányzatok fenntartásában lévő – kórházak új főigazgatói. Rajtuk kívül pedig kiszemelik annak a tizenegy – köztük három fővárosi – intézménynek a vezetőjét is, ahol a korábbi pályáztatás eredménytelenül zárult.
2012.09.19. Hírek

Áttörést hoz az új agymodell

Az idegtudomány egyik legnagyobb kihívása, hogy feltérképezze az idegsejtek között létrejövő szinaptikus kapcsolatokat. Egy új kutatási program résztvevői meghatározták az idegi kapcsolódásokat megszabó alapelveket.
2012.09.19. Hírek

Agyi katasztrófa után fontos információ a pulzusszám

A kutatók eredetileg azt gondolták, hogy szélütés után a szapora szívműködés infarktusra vagy az agyi esemény ismétlődésére utal, de ezt vizsgálatok nem igazolták. A pulzusszám alakulása viszont jelentős pontossággal megjósolta a gondolkodási képesség alakulását a következő időszakban - mutatta ki egy német tanulmány.
2012.09.19. Hírek