hírek

Ülnek a gyógyszertámogatáson

Május óta egyetlen új gyógyszer sem kapott támogatást Magyarországon az egészségbiztosítótól, pedig több mint két tucat vár jelenleg is erre. Új orvosi eljárást vagy technológiát pedig több mint másfél éve nem fogadtak be a támogatásba.
2012.09.17. Hírek

Csalódás a szívet segítő ballonpumpa

Egy nagyszabású német vizsgálat kimutatta, hogy ritkán jelent számottevő javulást a főverőérben, az aortában az életveszélyesen gyenge teljesítményű szívet támogató ballonpumpa.
2012.09.17. Hírek

Kórházi ágyakat válthatnak ki a szakrendelők

Elodázhatatlannak tartja a járóbeteg-ellátás megerősítését, funkcióbővítését a járóbeteg-szakellátási szövetség. A Medicina 2000 szerint arra van szükség, hogy az egynapos sebészetért, valamint a kúraszerű ellátásokért – ilyen például az érszűkület esetén naponta alkalmazott infúziós terápia – megfelelő finanszírozást kapjanak a kórházaktól függetlenül működő szakrendelők.
2012.09.17. Hírek

Már süketeken is segíthet az őssejt

Brit kutatók szerint a tudomány hatalmas lépést tett az irányába, hogy gyógyítható legyen a halláskárosodás; miután egereken kísérletezett őssejt terápiával sikeresen tesztelték a módszert, az állatoknak javult a hallása.
2012.09.16. Hírek