hírek

Főleg Budapesten terjed a majomhimlő

Az elmúlt egy hétben kilenc újabb majomhimlővel fertőzött férfinél igazolták a betegséget, többségük életvitelszerűen a fővárosban él. Magyarországon már 42-re nőtt a betegek száma.
2022.08.08. Hírek

Agydaganat elleni szerrel kísérleteznek

Egyes agresszív agydaganatok kezelésére szolgáló hatóanyagból szeretnének gyógyszert készíteni a Debreceni Egyetem és egy lyoni egyetem munkatársai egy évek óta tartó kutatói együttműködésben.
2022.08.05. Hírek

Oktatóvideókkal segíti a szoptató édesanyákat a Semmelweis Egyetem (VIDEÓVAL)

Az első gyermek megszületésekor a sikeres szoptatás nem mindig egy magától értetődő folyamat, sok édesanya megküzd azért, hogy babáját minél tovább táplálhassa anyatejjel. A Semmelweis Egyetem oktatóvideói gyakorlati segítséget nyújtanak a helyes mellre helyezés és mellre tapadás elsajátításában, illetve felkészítik az édesanyákat az anyatej megfelelő tárolása és eltarthatósága, valamint a felhasználhatósága kapcsán felmerülő helyzetekre is.
2022.08.01. Hírek

A kormány rendeletet módosított, nagy szükség van a nyugdíjas dolgozókra

A kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva módosította a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek továbbfoglalkoztatására vonatkozó szabályokat is. A közszférában, az egészségügyben, az oktatásban és a szociális területen a kormány engedélye nélkül foglalkoztathatók nyugdíjasok, 2022 szeptemberétől jövő év augusztusáig. A nyugdíjfolyósítás nem szünetel ez idő alatt.
2022.08.01. Hírek

A kezeletlen Lyme-kór akár évtizedekkel később is súlyos tüneteket okozhat

Ízületi, szív- és idegrendszeri problémák jelentkezhetnek az időben fel nem ismert Lyme-kór miatt. A későn diagnosztizált betegség pedig a belső szerveket is érintő, súlyos szövődményekkel járhat. A fertőzött kullancs csípése után ugyanis nem mindenkinél jelenik meg a jellegzetes ovális alakú Lyme-folt, így az esetek 30 százalékában egyszerűen nem vesszük észre – mondja dr. Kovács Anikó.
2022.07.28. Hírek