hírek

Lejárt az egészségügyi látványpékségek ideje

„Körzővel nem lehet ellátási területeket rajzolni, és önmagában az exceltáblák használata is anomáliákat szül” – így összegezte kérdésünkre az egészségügyi struktúra átszervezésével kapcsolatos véleményét a Magyar Kórházszövetség elnöke.
2012.09.14. Hírek

Folyamatosan nő a lisztérzékenyek száma Magyarországon

Folyamatosan nő a felismert lisztérzékenyek száma Magyarországon, de a betegek diétáját sok probléma akadályozza - mondta el az MTI-nek Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Érdekképviselete Országos Egyesülete elnöke abból az alkalomból, hogy szombaton tartja a szervezet országos találkozóját Veszprémben.
2012.09.14. Hírek

Még az ősz elején elkészül az új járóbeteg-szakellátási koncepció

Még az ősz elején elkészül az a járóbeteg-szakellátási koncepció, amely mentén a struktúra és a finanszírozás igazításával 2013-tól elindulhat a járóbeteg-intézmények államosítása - mondta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója csütörtökön Balatonfüreden.
2012.09.14. Hírek

Két évre eltiltották a vércukorszintmérőt elnéző orvost

Nem jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték és két évre eltiltották hivatása gyakorlásától azt a fiatal orvost, aki tavaly februárban rosszul olvasta le egyik betege vércukorszintmérőjét, és emiatt tévedésből cukros vizet itatott vele. Az 50 éves férfi nem sokkal később meghalt. Az ítélet ellen fellebbeznek – írja a Blikk.
2012.09.14. Hírek

Gyógyultnak gondol orvosa egy HIV-fertőzöttet

Több mint öt évvel a radikális kezelés után, "a berlini páciensként" ismertté vált, jelenleg San Franciscóban élő férfi német orvosának meggyőződése, hogy betege valóban az első, aki kigyógyult a HIV-fertőzésből.
2012.09.14. Hírek

A cukor nélküli rágók védik a fogakat

A cukorpótlók alacsony kalóriatartalmúak, a cukorhoz hasonló édesítő hatással rendelkeznek, viszont nem károsítják a fogzománcot. A cukorpótlóval ízesített rágógumik segítenek a fogszuvasodás megelőzésében.
2012.09.14. Hírek

Az egészségipari befektetések fontosságát hangsúlyozták

Az egészségügybe, az egészségiparba való befektetés fontosságát, és ennek nemzetgazdasági hasznosságát hangsúlyozták egyebek közt az előadók azon a konferencián, amelyet Rózsa András, a Teva Magyarország Zrt. néhai vezérigazgatója emlékére rendeztek csütörtökön Budapesten.
2012.09.14. Hírek

Sztrájk indulhat a német egészségügyben szeptemberben

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba csütörtökön a saját rendelőt működtető németországi orvosok érdekképviselete (KBV) a betegbiztosító pénztárak szövetségével (GKV) a honoráriumokról folyatott tárgyalások sikertelensége miatt, az első tiltakozó akciókat még szeptemberben megtarthatják.
2012.09.14. Hírek

A világ legjobb orvosait hozza el a CIG Pannónia

Stratégiai együttműködésről írtak alá csütörtökön megállapodást a CIG Pannónia és a Best Doctors vezetői. Az együttműködés lényege, hogy a Pannónia a Best Doctors szolgáltatásait használja majd egészségbiztosítási termékeiben. A biztosító most lép be az egészségbiztosítási piacra, ahol Horváth Béla elnök szerint 3-5 éven belül 50 milliárd forintos díjbevétel is elérhető lehet.
2012.09.14. Hírek

Eddig két nyugat-nílusi lázat igazoltak Magyarországon

2012. szeptember 5-én az Országos Epidemiológiai Központ Virológiai főosztálya arról tájékoztatta a Járványügyi osztályt, hogy két betegnél aktuálisan fennálló nyugat-nílusi lázat igazoltak specifikus IgM ellenanyagok liquorból történő kimutatása alapján.
2012.09.13. Hírek