hírek

A porított szőlő is lehet gyógyszer

Amerikai kutatók szőlőporral eredményesen csökkentettek olyan anyagcsere tüneteket, amelyek gyakorta együtt jelentkeznek: magas vérnyomás és vércukor, elhízás és a kóros vérzsírértékek.
2012.09.04. Hírek

Vérteszt jelezheti a menopauza várható időpontját

Már a nők harmincas évei végén megjósolható egy új vérteszt segítségével, hogy mikor következik be náluk a változó kor, a menopauza - derült ki amerikai kutatók tanulmányából, melyet a Fertility and Sterility című szakfolyóiratban tettek közzé.
2012.09.04. Hírek

Sztrájkveszély a német egészségügyben

Megszakította a tárgyalásokat hétfőn a saját rendelőt működtető németországi orvosok érdekképviselete (KBV) a betegbiztosító pénztárak szövetségével (GKV) és figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba a honoráriumokról folytatott tárgyalások sikertelensége miatt.
2012.09.04. Hírek

Több az öngyilkosság, mint gondolnánk?

A hazai öngyilkossági statisztikák így is aggasztóan magasak, sok esetben a pedig pontos halálokot is nehéz meghatározni. A szakemberek szerint - bár ma már megbízhatóak az adatok -, mégis egy kicsit alábecsültek a számok.
2012.09.04. Hírek

Tanulható "örömszülés" - Még csak kevesen ismerik

Húsz év, negyvenkét ország - ennyi a rövid mérleg. A Föld valamennyi részén ismerik és alkalmazzák a hipno szülést, a HypnoBirthing védett márkanéven terjedő és hódító "örömszülést". Szülni ma már sokféleképpen lehet. A helyszín és a mód, a "póz" is megválasztható a várandós nő döntése szerint. A hipno szülés hallatán azonban a legtöbb nő mégis felkapja a fejét, és kíváncsian kérdezi, vajon ez miféle új találmány.
2012.09.03. Hírek

Ezt teszi az állam az orvostanhallgatókért

Mindkét fél számára gazdaságos és igazságos ajánlatot tett a kormány az orvosi felsőoktatást választóknak - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Semmelweis Egyetem ünnepélyes tanévnyitó rendezvényén. Visszafizetnék a diákhitelt a közszolgálatban elhelyezkedőknek.
2012.09.03. Hírek

A folyamatos fejlesztés a titok

A véralvadási rendellenességek egyszerű, gyors és pontos kimutatását teszi lehetővé a Diagon Kft. legújabb, nagy laboratóriumoknak szánt készüléke. A teljes egészében hazai fejlesztésű és gyártású géppel vált komplexszé a világon mindinkább ismert magyar cég szabadalmán alapuló diagnosztikaieszköz-kínálata.
2012.09.03. Hírek