hírek

Retro véradás újra a Városmajorban

Újra retro véradást szervez az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szeptember 8-án a Városmajorban, ahol 9-18 óra között sörrel, virslivel, péksüteménnyel és csokoládéval várják a segíteni vágyókat.
2012.09.03. Hírek

Milyen betegségben szenved a coloradói merénylő?- avagy mi a teendő a potenciálisan violens pszichiátriai betegekkel

A legutóbbi Batman film bemutatóján történt tömeglövöldözés ismét felhívta a szakértők figyelmét az erőszakra hajlamos pszichiátria betegek kiszűrésének és szeparációjának fontosságára. A coloradói merénylőhöz hasonló erőszakos cselekményeket elkövető pszichiátriai betegek ugyanis számos ok miatt egyre gyakrabban csúsznak ki a megfelelő egészségügyi kontroll alól.
2012.09.02. Hírek

Bőrsejtekből hoztak létre hímivarsejteket

Amerikai kutatók reményei szerint új technikájukkal, amellyel korai érési fázisban lévő hímivarsejteket hoztak létre felnőtt bőrsejtekből, helyreállítható azoknak a férfiaknak a termékenysége, akik gyerekkori rákbetegség miatt váltak terméketlenné.
2012.08.31. Hírek

A finanszírozás további emeléséről tárgyalnának a háziorvosok

Megköszönte az alapellátás finanszírozásának emelését a Fakoosz Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke az egészségügyi államtitkárnak csütörtökön egy budapesti egészségügyi konferencián, de megjegyezte: szeretnék, ha még szeptemberben megkezdenék a tárgyalásokat a további, akár még erre az évre szóló emelésről is. Szócska Miklós erre reagálva azt mondta: ősszel mindenképpen szeretné folytatni az egyeztetéseket a háziorvosi szakmával.
2012.08.31. Hírek