hírek

Inkább magánorvoshoz mennének a magyarok - akár hitelből is

Szinte mindenki elégedetlen az egészségügyi ellátási szolgáltatásokkal - derül ki az Union Biztosító idén nyáron az aktív munkavállalók körében végzett reprezentatív, országos piackutatásából. A Cofidis Hitel Monitor felmérése pedig arra mutat rá, hogy hazai lakosság megközelítőleg 100 ezer forintot fordít az egészségének megőrzésével kapcsolatos termékekre és szolgáltatásokra éves szinten.
2012.08.28. Hírek

Már a betegek is bejelenthetik a mellékhatásokat

Ezentúl a betegek is bejelenthetik, ha egy gyógyszernél olyan mellékhatást vesznek észre, amely nincs felsorolva a csomagoláson - írja a hirado.hu. Az észrevételeket egyelőre e-mailben, faxon vagy levélben lehet jelezni a Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, melyek később egy uniós mellékhatás adatbázisba kerülnek.
2012.08.28. Hírek

Elvesztegetett évtizedek a gyógyszeriparban

Az elmúlt évtizedekben a legtöbb iparágban a gyártási folyamatok jelentős fejlődésen mentek keresztül, a vállalatok hatalmas összegeket áldoztak az innovációra, a folyamatok optimalizálására. Ilyen történetekről a gyógyszeriparban keveset hallhatunk csak - világít rá legfrissebb tanulmányában a McKinsey nevű amerikai tanácsadócég. A megváltozott piaci környezet ellenére a szakértők úgy vélik, a gyógyszeripar az "elveszett értéket" képes lehet helyreállítani, ha a jövőben a gyártásfejlesztésre fókuszál.
2012.08.28. Hírek

Az emberi test egy genetikai csatatér

Az ember és az állatok testében rengeteg idegen genetikai elem található. Ezek egy része már beépült az élőlények genomjába, más része viszont a szervezetben szétszórtan, például baktériumokban foglal helyet. Ezek a genetikai elemek nem mindig élnek békésen egymás mellett, ebből adódnak a szervezeten belüli különböző genetikai konfliktusok.
2012.08.28. Hírek

Öregek a fiatal dohányosok erei

Régóta ismert, hogy a dohányzás a szív- és érbetegségek egyik legveszélyesebb kockázati tényezője, de ennek a statisztikai adatnak az okát is megmagyarázza az a svájci vizsgálat, amely bebizonyította, hogy a dohányzás korán öregíti az érrendszert.
2012.08.28. Hírek

Ötszáz fős leépítés szabolcsi kórházaknál

Összesen 541, a társaságnál eddig a háttérszolgáltatásban tevékenykedő dolgozójától válik meg a négy szabolcsi kórházat működtető Egészségügyi Holding (EH) Zrt. – jelentette be Mangol Csilla vezérigazgató hétfőn Nyíregyházán.
2012.08.27. Hírek

A testhőmérséklet beállítja a biológiai órát

Számos folyamat a testünkben időbeli rendszerességgel megy végbe, mintát követ. A cirkadián vagy napi változásokat végezhetik a sejtjeinkben levő helyi oszcillátorok vagy rendszeres jeladók, amelyeket az agyban lévő 'központi ritmusszabályozó' szolgáltat.
2012.08.27. Hírek