hírek

Balog Zoltán: az egészségügyben is az emberi erőforrás a legfontosabb

Végre egyszer az egészségügyben is el kell jutnia oda az országnak, hogy a döntéshozók pontosan ismerjék: milyen erőforrások állnak rendelkezésükre, és azok mire elegendők - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere az egészségügyi szakdolgozók 43. országos kongresszusán Szolnokon csütörtökön.
2012.08.24. Hírek

Új gyógyszerfigyelési szabályozás

Az Európai Bizottság 2008-ban készített hatástanulmányában említett szakirodalmi becslések szerint az ötödik leggyakoribb halálozási ok a gyógyszerek mellékhatásának tudható be. Ezért az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament egy új, átfogó gyógyszerfigyelési (farmakovigilancia) szabályozást fogadott el, amelyet a tagállamoknak 2012. július 21-ig kell nemzeti jogrendszerükbe átültetniük.
2012.08.23. Hírek

Csökken a körülmetélés népszerűsége

Amerikában évtizedek óta csökken a fiú újszülöttek körülmetélésének népszerűsége. A Johns Hopkins egyetem epidemiológusokból és közgazdászokból álló kutatócsoportja azt mutatta ki, hogy ez a jelenség komolyan emeli az egy emberre vetített átlagos egészségügyi költségeket.
2012.08.23. Hírek

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

A Doximity egy olyan közösségi oldal orvosok számára, ahol a szakemberek egymással kommunikálva megoszthatják tapasztalataikat, konzultálhatnak, segítséget nyújthatnak egymásnak. Mindezt a betegellátás javítása és a hibák csökkentése érdekében - írja a Fox News.
2012.08.23. Hírek