hírek

A mosolygás csökkenti a stressz szintet

A Psychological Science a következő kiadásában számol be Tara Kraft és Sarah Pressman (University of Kansas) új tanulmányáról, mely szerint a mosolygás nem csupán a boldogság non-verbális kifejezése, hanem a stresszes élethelyzetekben akár gyógyírként is szolgálhat.
2012.08.19. Hírek

Októberre lesz naprakész az új sürgősségi ügyeleti rend

Várhatóan október elsejével lesz naprakész a július elseje óta működő új egészségügyi struktúra területi ellátási kötelezettségéhez illeszkedő új akut sürgősségi ügyeleti rend - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI megkeresésére.
2012.08.18. Hírek

Több kórházat összevonhatnak a jövőben

Hamarosan megjelenik egy 48 milliárd forint keretösszegű pályázat, amelynek révén több kórház összeolvadhat a jövőben - közölte Kovács József, a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója pénteken az MTI-vel.
2012.08.17. Hírek

Háromezer milliárd egészségre

Már csaknem kétszer annyit költ évente a lakosság saját egészségének megőrzésére és helyreállítására, mint amennyit a költségvetés, és míg az előbbi fokozatosan emelkedő, az utóbbi évről-évre csökkenő tendenciát mutat.
2012.08.17. Hírek

Matuzsálemkorú altatógépek

Negyven-hatvan éves gépeket is kénytelenek használni ma a magyar egészségügyben, ahol egyre elavultabbak a nagy értékű orvosi eszközök. A gép-műszer kataszter adatai ugyan nem feltétlenül megbízhatóak, azért radiológus és aneszteziológus társaságok vezetői is megerősítették: a hazai egészségügyben sajnos egyáltalán nem ritkák a matuzsálemkorú gépek.
2012.08.17. Hírek

Esemény előtti is lehet az esemény utáni tabletta

A szegedi női klinika 1972 óta működik együtt az Egészségügyi Világszervezettel. Ennek keretében számos, több központú nemzetközi tanulmányban, vizsgálatban vesznek részt. Most is zajlik egy ilyen vizsgálat, amely a szexuális együttlét során a fogamzásgátlás hatékonyságát vizsgálja. Ebben a projektben a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyedüli európai központként vesz részt másik 4 ország mellett: ezek Szingapúr, Thaiföld, Brazília és Tunézia.
2012.08.17. Hírek