hírek

Kevés a szervátültetés Magyarországon

Nagyságrendekkel elmarad az európai átlagtól a Magyarországon végrehajtott szerátültetések száma - nyilatkozta Székely György, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke a csütörtöki Magyar Nemzetben.
2012.08.16. Hírek

Az orvosi kamarának is volt beleszólása a béremelésbe

Az egészségügyi dolgozók idei béremeléséről az egészségügyi államtitkárság folyamatos és konstruktív egyeztetéseket tartott az orvosok és szakdolgozók szakmai, érdekképviseleti szervezeteivel, köztük a Magyar Orvosi Kamarával (MOK) is - közölte az államtitkárság szerdán az MTI megkeresésére.
2012.08.16. Hírek

A Nyírő Gyula kórházban lehet az új OPNI

Országos centrumot szervezne a lelki betegek ellátására a Nyírő Gyula kórház újonnan kinevezett főigazgatója. Németh Attila pszichiáter szerint a szakma egyik rákfenéje, hogy a kezdetben még enyhe tünetekkel járó betegségek kezeletlenül maradnak, és a pszichiátriai osztályok ágyait sokszor már idültté váló, súlyos esetek foglalják el, ahol már kevesebb remény van a gyógyulásra. Van olyan terv, amely szerint a bezárt OPNI helyett létrehozandó Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) a Nyírő Gyula kórház területén létesülne.
2012.08.15. Hírek