hírek

Hormonnal javítható a hanyatló agyműködés

A növekedési hormont felszabadító hormonnal (GHRH) való kezelés javítja a memóriát és a koncentrálást egészséges felnőtteknél és azoknál is, akiknél már jelentkeztek a szellemi hanyatlás első jelei - közölték amerikai kutatók az Archives of Neurology című szakfolyóiratban.
2012.08.08. Hírek

Több mint 500 patikát érint itthon a kényszereladás

Várhatóan szeptemberben kezdődnek az egyeztetések a kormánnyal a miniszterelnök ígéretének valóra váltásáról - mondta a Népszabadságnak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. Orbán Viktor múlt hónapban ajánlotta fel, hogy a kormány késleltetett visszafizetésű kedvezményes hitellel támogatja a gyógyszerészek üzletszerzését - emlékeztetnek a lap szerdai számában.
2012.08.08. Hírek

Sorsdöntő bejelentésekre vár az egészségügy

Az egészségügyi dolgozók elvándorlását csak bérrendezéssel lehet lassítani – figyelmeztetnek már jó ideje az ágazati érdekvédők. Úgy látszik, a kormány fogta a vészjelzéseket, és a jövőre újabb fizetésemelést helyezett kilátásba.
2012.08.08. Hírek

További kórházak állami átvételéről tárgyalnak

Jelenleg is folynak a tárgyalások további egészségügyi intézmények állami átvételéről, több gazdasági társaság van még, amelyeknek az egységes ellátórendszerhez kell tartoznia - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.
2012.08.07. Hírek

Több száz orvos nem kap fizetést - csak hálapénzért dolgoznak

Az utóbbi évek legnagyobb egészségügyi béremelése – amit a napokban vehetnek fel az orvosok – sem lesz elegendő a hálapénz megszüntetésére. Az ok prózai: számos olyan doktor dolgozik a közkórházakban, akit csak töredékállásban foglalkoztatnak, és több száz közülük egyáltalán nem kap fizetést.
2012.08.07. Hírek