hírek

A melanoma kialakulásához köthető génváltozatot azonosítottak

A melanoma kifejlődésével kapcsolatba hozható újabb génmutációt azonosítottak amerikai kutatók a halálos betegség hátterét vizsgáló eddigi legnagyobb, DNS-meghatározáson alapuló vizsgálatban, amelynek eredményét a Nature Genetics című szakfolyóiratban tettek közzé.
2012.08.05. Hírek

Az ecstasy már egy éven belül memóriaromlást okoz

Nagy vitát kavart, vajon a kormányzat túlreagálta-e az ecstasyt azzal, hogy illegális droggá tette. Az Egyesült Királyságban David Nutt, a kormányzati drogtanácsadó azt találta mondani, hogy nincs olyan veszélyes az ecstasy, mint a lovaglás, ami az állásába került. Mások úgy érveltek, hogy az ecstasy akkor veszélyes, ha sokszor használják, de kevés használata biztonságos.
2012.08.04. Hírek

Kórházak - Se szakember, se műszer, de az ÁNTSZ sem büntethet

Csak második hónapja él, máris módosítják az egészségügyi intézmények működésének, az ellátások nyújtásának részletes személyi, tárgyi és infrastrukturális feltételeit tartalmazó rendeletet. Az előírások közül sokak szerint számos betarthatatlan a szakemberhiány és a források szűkössége miatt.
2012.08.03. Hírek

Bebizonyították a rákos őssejtek létezését

Három friss tanulmány is megerősíteni látszik a rákos őssejtek létezését és a daganatok kialakulásában játszott szerepüket. Kettő a Nature, a harmadik pedig a Science tudományos folyóiratban jelent meg szerdán. A rákos őssejtek létezésének elmélete egy ideje már a levegőben van - mondta Hugo Snippert holland kutató, a Science-ben megjelent tanulmány társszerzője.
2012.08.03. Hírek