hírek

Mozogjunk, hogy sokáig mozoghassunk - Lustaság fél egészség?

A mozgásszervi problémák tekintetében Magyarország 33 százalékkal az élen áll az Európai Unión belül az Eurobarométer adatai szerint. Ennek okairól, a lehetséges megelőzésről és a gyógyításról kérdezte az MTI-Press Ormos Gábort, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet osztályvezető főorvosát.
2012.07.28. Hírek

A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?

A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a nyugati lakosság energiafelhasználása nem különbözik egymástól.
2012.07.27. Hírek

Csökkent a Sanofi eredménye

Az egészségügyben mutatkozó általános takarékosság és a generikus készítmények erősödő versenye miatt éves összevetésben 9,6 százalékkal 1,944 milliárd euróra csökkent a francia Sanofi gyógyszeripari konszern nettó eredménye a második negyedévben.
2012.07.26. Hírek

Gyógyszeripari innovációs központ Debrecenben

Az együttműködési képesség fontosságát hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán Debrecenben, amikor felavatta a város, a helyi iparkamara és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésével, 6 milliárd forintos beruházás eredményeként létrejött Pharmapolis Gyógyszeripari Tudományos Parkot.
2012.07.26. Hírek

Bevált a transzzsírsavak betiltása New Yorkban

Amikor két évvel ezelőtt New Yorkban tilos lett a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából ártalmas transzzsírsavak élelmiszeripari használata, sokan hitetlenkedve fogadták, hogy a boltokba vagy a gyorséttermekbe kerülő ételek készítői betartják a döntést. Sonia Angeli és munkacsoportjának tudományos vizsgálata igazolta, hogy az érintettek komolyan vették a tiltást és ezzel a világváros étkezése lényegesen egészségesebbé vált.
2012.07.26. Hírek

A baba agyának fejlődéséhez legjobb az anyatej

Elméleti és állatkísérletes adatok alapján kutatók úgy vélték, hogy az újszülöttek szellemi fejlődéséhez az anyatejnél is jobb táplálékot lehet készíteni. Egészséges csecsemők vizsgálata viszont azt igazolta, hogy az anyatejnél "okosítóbb" babatápszert egyelőre nem sikerült előállítani.
2012.07.26. Hírek