hírek

Jön nálunk is az eRecept - Közlemény

Biztonságos gyógyszerkiváltás, átláthatóság, csökkenő adminisztráció, javuló beteg-együttműködés és kevesebb sorban állás a patikákban. Ezekkel az előnyökkel járhat a jövő év végéig bevezetendő eRecept.
2012.07.24. Hírek

Egyre ellenállóbb a HIV-vírus Afrikában

Egyre nagyobb a HIV-vírus ellenálló képessége több afrikai régióban az AIDS ellenes antiretrovirális (a vírus szaporodását több ponton gátló) kezelésekkel szemben egy hétfőn közzétett tanulmány szerint.
2012.07.24. Hírek

Műtétek látható bőrheg nélkül

A messziről látható hegek gyakran megkeserítik viselőjük életét: a sebészeti beavatkozás után a heg elárulja a korábbi betegséget, a baleset, például égés következménye torzító, akár a mozgást megnehezítő bőrkárosodás is lehet - ezen segíthet egy amerikai kutatók által fölfedezett kezelés, amely a hegszövetet szinte láthatatlanná teszi.
2012.07.24. Hírek

Gyászol a TEVA Magyarország

Életének 61. évében elhunyt Rózsa András , a TEVA Magyarország Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója. Munkássága összeforrt a gyógyszeriparral.
2012.07.24. Hírek

A remény jegyében nyílt meg Washingtonban a 19. nemzetközi AIDS-konferencia

Bár az AIDS elleni vakcina kidolgozása még várat magára, az elmúlt évtizedek legtöbb halálos áldozattal járó fertőző betegségének leküzdésével foglalkozó, 19. nemzetközi konferencia vasárnap este mégis a remény, a "Fordítsuk meg együtt az áradatot!" mottó jegyében kezdte meg tanácskozását az amerikai fővárosban.
2012.07.23. Hírek