hírek

Hárommilliárdos átcsoportosítás

Tegnap megjelent, és augusztus 1-jétől hatályba is lép az a miniszteri rendelet, amely milliárdokkal rendezi át a gyógyszer kis- és nagykereskedők árrés-bevételét, a patikák javára. A nagykereskedők szerint az átcsoportosítás miatt a betegek nehezebben jutnak hozzá egyes gyógyszerekhez.
2012.07.20. Hírek

Ott volt a Balaton Soundon az agyhártyagyulladásban meghalt lány

Fertőző agyhártyagyulladásban halt meg az a fiatal lány a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban, aki halála előtt néhány nappal részt vett a Balaton Sound fesztiválon - erősítette meg a kórház orvos igazgatója az erről szóló híreket csütörtökön. Némedi Mária szerint nincs ok a pánikra. Az ÁNTSZ szerint eddig 69 személy kapott kezelést, velük a lány közvetlen kapcsolatba került. A szolgálatnál hozzátették, a Balaton Sound összes résztvevőjének előzetes kezelése viszont indokolatlan.
2012.07.20. Hírek

Hőkamerával feltérképezhető a barna zsír

Hőkereső kamerákat használhatnak az emberek barna, vagyis "jó" zsírszöveteinek mérésére, ezen keresztül annak meghatározására, hogy milyen ételeket érdemes kerülniük - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.
2012.07.20. Hírek

Ikervizsgálatok a betegségek kialakulásának okait is megmutatják

Mekkora szerepet játszik egyes betegségek kialakulásában a genetika, és mekkora a környezeti hatások, valamint az életmód jelentősége - ezekre a kérdésekre is választ adnak a Semmelweis Egyetem (SE) Radiológiai és Onkoterápiás Klinikájának szakorvosjelölt kutatói által végzett ikervizsgálatok, kiindulva abból, hogy az egypetéjű ikrek genetikai állománya száz százalékosan megegyező.
2012.07.20. Hírek