hírek

Depressziót okozhat a fogtömés?

A fogszuvasodási arány csaknem megkettőződött a lakosság körében Magyarországon, különösképp a gyerekek körében. 1990-ig amalgám fogtömést használtak, ám lassacskán kiszorította helyéről az új fehér színű bisphenol származékot tartalmazó fogtömés. Egy friss vizsgálat szerint azonban összefüggés állhat fenn a fogtömés és a gyerekek viselkedési problémája között-írja a CNN.
2012.07.18. Hírek

A botox gyógyírt nyújthat az SM okozta remegésre

A Botox injekciók megkönnyebbülést nyújthatnak a Scerozis Multiplex okozta kar és lábreszketésre egy hétfőn kiadott tanulmány szerint. A botulinum méreganyagot elsősorban arra használják, hogy a bőr öregedésének látható jeleit eltüntessék olyan módon, hogy gátolja az ideg-izom közötti ingerületátvitelt - írja a Fox News.
2012.07.18. Hírek

A túl sok és a túl kevés alvás is rossz az agynak

Újabb tanulmányok igazolják, hogy az alvás mennyisége és minősége kapcsolatban lehet a szellemi leépüléssel - számoltak be róla kutatók az amerikai Alzheimer Szövetség Vancouverben megrendezett nemzetközi konferenciáján hétfőn.
2012.07.18. Hírek

Sohasem látott részletek a fehérjékről

Ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, vajon hatékony lesz-e egy tervezett gyógyszermolekula, ismerni kell a működését a sejtek falában lévő receptoroknak, amelyeket megcéloznak ezek a gyógyszerek.
2012.07.17. Hírek

Új műszerekkel a koraszülöttek életéért

Új műszereket kap a Semmelweis Egyetem koraszülött osztálya, így a csecsemők egy jobb életre kapnak esélyt, mivel a régi műszerek gyakran túllélegeztetik a koraszülötteket, ami tüdőkárosodást okozhat - tájékoztat a hirado.hu.
2012.07.17. Hírek

Ezzel az ember bőre mögé is benézhetünk

Új módszert fejlesztettek ki kutatók arra, hogy visszaverő anyagok mögé lássanak be, fényképet készíthessenek a befagyott ablak vagy a bőr mögött lévő dolgokról, sőt akár a sarkon túli területről – közölte a BBC hírszolgálata.
2012.07.17. Hírek

Testmozgással lassítható a memóriavesztés

Újabb három tanulmány jutott arra a megállapításra, hogy a testmozgás idősödő korban némiképpen véd a szellemi hanyatlástól és a memóriavesztéstől. Az eredményekről az amerikai Alzheimer Szövetség Vancouverben megrendezett nemzetközi konferenciáján számoltak be a hét végén.
2012.07.17. Hírek