hírek

Orvoslátogató tervelte ki a milliárdos tb-csalást

Több mint tízezer fiktív vényt állított ki az a tizenhárom orvos, akik ellen vádat emelt az ügyészség az eddig legnagyobb tb-csalási ügyben. Az ügyben részt vevők több mint egymilliárd forintot igényeltek vissza. Egyetlen ember áll a csalássorozat élén.
2012.07.13. Hírek

Felvásárolják a turisták az olcsó magyar gyógyszereket

A nyár beköszöntével fokozódik a gyógyszerturizmus: az osztrákok közül sokan a magyarországi üdülést összekötik jelentősebb gyógyszervásárlással. Az InfoRádió által megkérdezett szombathelyi patikus szerint a recept nélküli allergia elleni készítmények, láz- és fájdalomcsökkentők fogynak most, szezonon kívül viszont a mozgásszervi betegségekre ható gyógyszerek és fogászati termékek keresettek.
2012.07.13. Hírek

Nem kellenek a háziorvosi praxisok

Háromszáz millió forintért vehettek volna praxist vagy eszközöket a leendő és a már dolgozó, de még pályakezdő háziorvosok, de a pénz egyharmada megmaradt az első, meghosszabbított határidejű pályázati körben.
2012.07.13. Hírek

Ingyenes orvosi ellenőrzés Borsodban

A Bodrogközben, valamint Abaújban tart a hétvégén egészségügyi szűrővizsgálatot a Máltai Szeretetszolgálat orvoscsoportja - tájékoztatta Romhányi Tamás, a szolgálat kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.
2012.07.13. Hírek

Az első és egyetlen Magyarországon - Sikeres start a gyermekklinikán

Biológiai terápia - ez az az újdonság, amelyet mostanában kezdtek el alkalmazni a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika gyermekreumatológiai osztályán. Constantin Tamás osztályvezető főorvos közlése szerint itthon elsőként vezették be a külföldön már ismert és eredményes terápiát a szisztémás krónikus, gyermekkori ízületi betegség kezelésére.
2012.07.13. Hírek

Elhalasztott műtétek

Műtéteket kell elhalasztani a Siófoki Kórházban, mert nem tudják hűteni a kórtermeket, és a 30 fokos szobákban elfertőződhetnek a sebek. A szolgáltató egyik napról a másikra megduplázta a hűtésért kért díjat, napi 6-700 ezer forintot számolnak fel. Arra hivatkoznak, hogy ők is ennyivel drágábban tudnak szolgáltatni az energia-drágulás miatt. A kórház azonban ezt az összeget csak az ellátás veszélyeztetésével tudná kifizetni.
2012.07.13. Hírek

Az FDA által jóváhagyott új fogyókúrás készítmény

Az FDA a közelmúltban egy diétás gyógyszer, az orálisan szedhető lorcaserin hydrochloride (Belviq) alkalmazását hagyta jóvá az obezitás kezelésére. A készítmény több mint egy évtizedes szünet után az első, FDA által jóváhagyott fogyókúrás szer.
2012.07.12. Hírek

Orvosok: Illúzió a röghöz kötés

Erőszakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások. Az orvosokból például már most akkora a hiány világszerte, hogy a tehetősebb országok még a magyarországi képzésük költségét is kifizetik, ha kell, de elviszik őket – mondja Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.
2012.07.12. Hírek