hírek

Engedélyezték az otthon is elvégezhető HIV-tesztet

Az amerikai Gyógyszer és Egyészségügyi Hivatal kedden jóváhagyta annak az első, otthon is elvégezhető HIV-tesztnek a használatát, mely lehetőséget ad az emberek számára, hogy saját otthonukban, privát környezetben tudják meg az eredményeket.
2012.07.05. Hírek

Külföldi orvosok a magyar egészségügyben

Alig tíz éve még egyfajta Kánaánnak tűnt, ma már inkább szomorú példa a magyar egészségügy a külföldi orvosok számára. A kormány az ő elcsábításukkal akar úrrá lenni az orvoshiányon. Itt dolgozó külföldi orvosok szerint dolgozni többet kell, mint máshol, a fizetések viszont ehhez már nem igazodnak. A betegek kedvesek és nyitottak, de néhány magyar szófordulat meg tudja keseríteni az életüket.
2012.07.04. Hírek

Kopp Máriáról nevezi el médiadíját a Semmelweis Egyetem

Az idén elhunyt Kopp Mária pszichológus professzorról nevezi el a Semmelweis Egyetem azt a médiadíjat, amelyet két éve alapított az intézmény az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmények elismerésére - tudatta az egyetem.
2012.07.04. Hírek

Már az interneten is követhetők a műtéti várólisták

Már elérhető az országos online várólista-nyilvántartási rendszer, bárki nyomon követheti, hogy mikor kerül sorra, továbbá hogy különböző műtétekre hányan várakoznak országszerte, az egyes térségekben, illetve adott intézményekben.
2012.07.04. Hírek

Rákkeltő a horkolás közben tartott légzésszünet?

A rosszindulatú daganatok keletkezésének sokféle oka lehet: vegyszerek, hormonális változások vagy akár az eltúlzott napozás, de amerikai és spanyol kutatók szerint rákkeltő lehet a horkolás is. Nem a lármás hangjelenség, amellyel sokan a velük alvó társak nyugalmát zavarják, hanem éppen az a szünet, amikor csönd van és a horkoló személy nem vesz levegőt.
2012.07.03. Hírek

Amikor egy gyógyszercég elismeri bűnösségét: fizet a GSK

Az Egyesült Államokban csalással vádolt GlaxoSmithKline (GSK) brit gyógyszeripari óriáscég elismerte bűnösségét három vádpontban, és beleegyezett abba, hogy peren kívüli megállapodásként 3 milliárd dollár pénzbüntetést fizessen. Tisztségviselők szerint ez volt az Egyesült Államok történetének legjelentősebb egészségügyi csalása. A megállapodást a bíróságnak még jóvá kell hagynia.
2012.07.03. Hírek

Elérte az 5 milliót a lombikbébik száma

Elérte az 5 milliót a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma 1978 júliusa óta, amikor világra jött Louise Brown, az első lombikbébi - derül ki az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) közleményéből, amelyet a szervezet július 1-től 4-ig Isztambulban megrendezett éves találkozója alkalmából adtak ki.
2012.07.03. Hírek