hírek

Strandolás után, napokig fennálló fülfájással forduljunk orvoshoz!

A nyári hónapokban minden évben megnövekszik azok száma, akik fülfájás miatt keresik fel a fül-orr-gégészeti szakrendelőket. Vízparti nyaraláskor a legtöbb kisgyermek imád óráig lubickolni, a víz alatt játszani, közben pedig a fülbe víz kerülhet, amiben baktériumok vagy gombák telepednek meg, fájdalmas hallójárat-gyulladást okozva.
2022.07.04. Hírek

Köszönet az egészségügyi szakdolgozóknak – Jótékonysági díjátadó a Magyar Tudományos Akadémia Székházában

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása – e két cél érdekében kezdeményezett gyűjtést 2021-ben az MTA 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kapta. A jótékonysági gyűjtést az MTA Székházban rendezett ünnepség zárta, ahol több mint 200 egészségügyi szakdolgozó munkáját díjazták.
2022.07.01. Hírek

Altató- és lélegeztetőgép-kartellt tárt fel a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 670 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki, amiért négy jelentős piaci szereplő már a közbeszerzési kiírás előtt felosztott egymás között egy állami altató- és lélegeztetőgép tendert - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.
2022.06.30. Hírek

NNK: újabb hét embernél igazolták a majomhimlő fertőzést

Újabb hét embernél igazolták a majomhimlőfertőzést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) veszélyes kórokozókkal foglalkozó laboratóriumában; ezzel 19-re nőtt az igazolt majomhimlő fertőzöttek száma Magyarországon - tájékoztatta az NNK csütörtökön az MTI-t.
2022.06.30. Hírek

Az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
2022.06.28. Hírek

Orvosoknak szóló ösztöndíjprogram Orosházán

Dr. Duray Gergő kórházigazgató és Dávid Zoltán polgármester sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy a képviselő-testület arról döntött, anyagilag is támogatja azt a javaslatot, hogy az egészségügyi intézmény humánerőforrásainak a javítása érdekében ösztöndíj programmal segítse, megtartsa a már ott dolgozó, vagy az odaérkező orvostanhallgatókat, a rezidenseket, a fiatal szakorvosokat.
2022.06.28. Hírek

547 új orvosdoktort avattak az Általános Orvostudományi Karon

291 magyar nyelvű, 131 angol nyelvű és 125 német nyelvű képzésben részt vett hallgatót avattak orvosdoktorrá a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán a Papp László Sportarénában tartott ünnepségen. Az eskütételt követően dr. Merkely Béla rektor és dr. Kellermayer Miklós dékán fogadta doktortársakká a frissen végzett hallgatókat.
2022.06.27. Hírek