hírek

Omszki-tó, Lupa-tavak: tilos fürdeni

Továbbra is tilos fürödni, vízibiciklizni és jet-skit használni a Lupa-tavakon és az Omszki-tóban - figyelmeztetett a Szentendrei Rendőrkapitányság a kánikulai hétvége előtt honlapján.
2012.06.29. Hírek

Lebuknak a daganatok

Több daganat ellen is hatékony vakcinát fejlesztenek kutatók – közölte nemrégiben a The Telegraph nevû brit napilap. A kutatók által használt ImMucin nevû oltóanyag ugyanis egy olyan molekulát céloz meg, amely számos daganatban kimutatható, így akár általános rákgyógyszerként is alkalmazható lenne.
2012.06.29. Hírek

A kávé önmagában nem bűnös

Az eddigi legnagyobb kutatás szerint a kávé meghosszabbíthatja az életet, de csak azoknál, akik egészségesen élnek. Az sem mindegy, hogyan főzzük, az sem mindegy, mit eszünk mellé, koffein viszont nem feltétlenül kell bele, hogy érvényesüljenek a jótékony hatásai.
2012.06.29. Hírek

Százból 14 fiatal sohasem álmodik

A közel nyolc órányi alvás a megkérdezett fiatalok 36 százalékának kevés, ők rendszerint fáradtan ébrednek - derül ki egy felmérésből. A 15-25 év közöttiek 18 százaléka csak néha-néha álmodik, 14 százaléknyian pedig sohasem.
2012.06.29. Hírek

Vasárnaptól még nem küldenek el kórházi betegeket

Az egészségügyben július elsején lép életbe az új ellátási rend, de egy hónapig még tart az átmeneti időszak, amelynek során a megszűnő osztályokon is gondoskodnak a betegek ellátásáról, majd esetleges átszállításukról.
2012.06.29. Hírek