hírek

Az aktív ágyak alig több mint öt százaléka szűnik meg

A július elsejével induló új egészségügyi struktúrában a csaknem 44.400 jelenlegi aktív ágynak alig több mint az öt százaléka, hozzávetőleg 2500 ágy szűnik meg, míg a krónikus ellátásban a mintegy 27 ezres ágyszám szinte változatlan marad - erről a Magyar Kórházszövetség elnöke beszélt kedden az InfoRádió Aréna című műsorában.
2012.06.27. Hírek

Nők, akiknél nagyobb a mellrák kockázata

A fiatal korukban mesterséges megtermékenyítési programban (IVF) részt vett nőknél nagyobb a mellrák kifejlődésének kockázata, mint azoknál, akik nem estek át ilyen kezeléseken - állapították meg ausztrál kutatók.
2012.06.26. Hírek

Gyógyító szervet találtak a hasban

A hasüregben lévő zsíros hártyát, az úgynevezett omentum-ot eddig olyan szervnek tekintették, amely nem való sok mindenre, működése semmilyen fontos hatást nem fejt ki. A tudósok azonban most rájöttek, hogy a szervnek igen fontos, védő funkciója van - számol be az eredményekről a Science Daily.
2012.06.26. Hírek

Kórházak sora kért támogatást a bérkompenzációhoz

Egészségügyi intézmények, Volán-társaságok sora volt kénytelen állami pénzre pályázni, hogy biztosítani tudják dolgozóiknak az elvárt béremelést, mert saját erőből az 5 százalékos növekedést sem tudják kigazdálkodni. Más, neves cégek is sorba álltak támogatásért.
2012.06.26. Hírek