hírek

Dr. Winkler Gábor: Diabetológia a háziorvosi gyakorlatban

A diabetes és előállapotai egyre szélesebb tömegeket érintenek. A hazai epidemiológiai helyzetet ismerve – a nemzetközi előfordulási tendenciákkal egyezően a manifeszt formák mellett emelkedik a diabetes előállapotaiban lévők és a még felfedezetlen esetek száma is – közel 2,5 millió honfi társunk lehet érintett a szénhidrát anyagcserezavarok valamely formájában.
2012.06.25. Hírek

Tumort vágtak ki egy magzat szájából a méhen belül

Méhen belül távolítottak el tumort egy magzat szájából amerikai sebészek egy maga nemében világelső beavatkozással - közölte a BBC. A két évvel ezelőtt végrehajtott műtét részleteit most hozták nyilvánosságra az American Journal of Obstetrics and Gynecology című szakfolyóiratban.
2012.06.25. Hírek

Ma is rejtély, mi történik műtéti altatáskor

A műtéti altatás az agy viselkedése szempontjából jobban hasonlít a kómára, mint az alvásra - azzal az óriási különbséggel, hogy a valódi kómával ellentétben teljesen visszafordítható. Ám ha ezt tudnák a betegek, valószínűleg felugranának a hordágyról, és elfutnának.
2012.06.25. Hírek

Miért nem alszik a magyar gyerek?

A magyar gyerekek harmadának van valamilyen alvászavara, amiért részben az esti internetezés és tévézés, részben a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően gyakori káros szenvedélyek okolhatók - állapították meg magyar gyermekorvosok egy több mint ötezer gyermek és fiatal bevonásával végzett kérdőíves vizsgálat alapján.
2012.06.25. Hírek

Hőségriadó: mi jár nekünk a munkahelyen?

27 Celsius fok fölötti napi középhőmérsékletnél kánikuláról beszélünk. Ilyenkor kiemelt figyelmet kell fordítanunk egészségünkre, és a megfelelő folyadékbevitelre. Mik illetnek meg bennünket ilyen körülmények között a munkahelyünkön?
2012.06.25. Hírek