hírek

Az egészségügy kulcsfiguráit küldené nyugdíjba Matolcsy

Akár ellátási problémákat is okozhat az egészségügyben, ha 62 évnél idősebbeknek kötelező lesz nyugdíjba vonulniuk, de az intézkedés a közigazgatást is jelentősen leterhelheti, ráadásul pedagógushiányt is okozhat – állítják a megkérdezett szakszervezeti vezetők.
2012.06.21. Hírek

Az egészségügyet nem érintheti a kötelező nyugdíjaztatás

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint "nem megvalósítható", hogy minden, 62 évnél idősebb egészségügyi dolgozót kötelezően nyugdíjba küldjenek, ezért kiáll annak érdekében, hogy az egészségügyi ágazatot ne érintse a kötelező nyugdíjaztatás.
2012.06.20. Hírek

Új LED-es sterilizáló eszköz

Az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói által kifejlesztett eljárás új, energiatakarékos LED-es eszköz létrehozását teszi lehetővé, ami UV-fénnyel pusztítja el a patogéneket.
2012.06.20. Hírek

A generikus szerek árképzése Európában

Az Európai Bizottság Magas szintű Egészségügyi Fóruma szerint a generikumok komoly szerepet játszanak a gyógyszerkiadások visszafogásában, és a WHO is kiemeli az originális szerek helyett választott generikumok költségkímélő hatását.
2012.06.20. Hírek

Teljes káosz vár a betegekre - a pénzhiány már tetten érhető

A Semmelweis terv egyik alapelemét, a térségi szervezést és kulcsfogalmát, a betegút szervezést kérdőjelezi meg a frissen megjelent területi ellátási kötelezettség lista. A beharangozott orvosi béremelésből 28 milliárd a fekvőbeteg-ellátás rovására valósul meg, s továbbra sem tudni, milyen ellátás is tartozik a progresszivitási szintekhez.
2012.06.20. Hírek