hírek

Nem segít a halolaj a demencia megelőzésében

Kutatók szerint a halolaj kiegészítők szedése a demencia megelőzésének reményében, csupán időpazarlás. A tudósok ezúttal az összes rendelkezésre álló, megbízható adatokat tekintették át ennek megállapítására.
2012.06.19. Hírek

Tévútra vihet a kormány

Noha az ÁNTSZ szerint a háziorvosok adnak tájékoztatást a betegeknek arról, ezentúl hol kapják meg szükséges ellátásukat, egyelőre még az alapellátó orvosok sem tudják, hová irányítsák az embereket. Csak ezen a héten értesítették ugyanis a kórházvezetőket arról, hogy az egyes intézményekre lebontva miként alakul át a struktúra július elsejétől.
2012.06.19. Hírek

A csontritkulásos betegek kilencede veszi igénybe a szükséges ellátást

Kilencszázezer csontritkulásos beteg van ma Magyarországon, ám közülük csak mintegy százezren veszik igénybe a szükséges ellátást, pedig nekik és az egészségbiztosításnak is kevesebb pénzbe kerülne a gyógyszeres megelőzés - erről a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság vezetői beszéltek hétfőn Budapesten.
2012.06.19. Hírek

II. fokú hőségriasztás: csütörtökig tart a kánikula!

Az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást ad ki 2012. június 18. hétfő 12.00 órától június 21. csütörtök éjfélig az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.
2012.06.18. Hírek

Már augusztustól jöhet a spanyol modell

Már augusztustól bevezetné a kormány az egészségbiztosító által régóta támogatott gyógyszerek körét érintő úgynevezett spanyol modellt - derül ki az egészségügyi salátatörvényhez vasárnap benyújtott egyik zárószavazás előtti indítványból.
2012.06.18. Hírek

Pozitív drogtesztet produkáltak csecsemőknél bizonyos szappanok

Egyelőre a szakemberek sem tudják pontosan, miért produkálnak pozitív THC-tesztet újszülötteknél egyes szappanok. A THC, vagyis a tetrahidrokannabiol az egyik drog, a marihuána hatóanyaga. A Clinical Biochemistry című szaklap júniusi számában publikált tanulmány szerint öt szappannál fedezték fel ezt a jelenséget.
2012.06.18. Hírek

Bélbetegséget is okozhat a terhesség alatti dohányzás

Az állapotosan dohányzó kismamák növelik annak kockázatát, hogy az esetleg koraszülöttként világra jövő gyereküknél súlyos, egyes esetekben életveszélyes bélbetegség, nekrotizáló enterokolitisz alakul ki – írták amerikai kutatók a Pediatrics című szakfolyóiratban.
2012.06.18. Hírek

Lézeres kezelés a sikeres fogbeültetésért

Közösen dolgoznak a titán fogászati implantátumok több hónapos beépülési idejének lerövidítésén a Szegedi Tudományegyetem fogorvosai és fizikusai. A fogbeültetés sikerességét lézeres felületkezeléssel szeretnék növelni.
2012.06.18. Hírek