hírek

Drámai megszorítás után borzalmas gyógyszerárak jönnek

Keservesen csalódik, aki azt hiszi, hogy jövőre bármi is könnyebb lesz az egészségügyben. A kormány 2013-ban alig húsz-harmincmilliárddal tervez többet a gyógyító-megelőző ellátásokra, mint az idei 825 milliárd forint. Az egészségügyben jövőre sincs többletforrás béremelésekre, de még az infláció pótlásának sincs nyoma – derül ki a kormány elé kerülő költségvetési tervezetből.
2012.06.13. Hírek

Háromszülős embriók készülnek Angliában

Etikusnak nyilvánították Nagy-Britanniában azt a mesterséges megtermékenyítési eljárást, amely az életet fenyegető rendellenességek elkerülésére az embrió létrehozásához három személy, két nő és egy férfi sejtjeit használja fel.
2012.06.13. Hírek

WHO: rákkeltőek a dízelmotorok kipufogógázai

Bizonyítottan rákkeltő hatásúnak nyilvánította a dízelmotorok kipufogógázait az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC) – közölték kedden. Legutóbb 1989-ben elemezte az ügynökség a dízel-kipufogógázok hatását, amikor "valószínűleg daganatképzőnek" nyilvánította azt.
2012.06.13. Hírek

Orvost keresnek a vízimentők

Orvosszakmai vezetőt keres a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), a karitatív jellegű, zánkai központú munkára június 20-ig lehet pályázni – közölte vasárnapi közleményében Tar Mihály szóvivő.
2012.06.13. Hírek

A magyarok napozáskor nem vigyáznak a bőrükre

A felnőtt lakosság fele kerüli a közvetlen napfényt, míg 15%-uk a nap bármely szakaszában kifekszik. A fényvédőkrémek használata ugyanakkor egyáltalán nem mondható általánosnak, mindössze minden ötödik ember használja ezeket ilyenkor rendszeresen. – Többek között ez derül ki a Szinapszis Kft. friss kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes weboldal megbízásából készített.
2012.06.13. Hírek

Otthonszülés - megállapodás a szülőotthonokról Csehországban

Már a jövő év elején létrejöhetnek az első szülőotthonok Csehországban, mert a Leos Heger egészségügyi miniszter által létrehozott szakbizottságnak sikerült megállapodnia az új intézmények megalapításának és működésének részletes elveiben - jelentette a közszolgálati Cseh Televízió.
2012.06.12. Hírek