hírek

Csökken az aktív ágyak száma

Volt alapjuk azoknak a korábbi híreszteléseknek – még ha többször cáfolni is próbálták ezeket –, miszerint az egészségügyi kormányzat felülről hozzányúl a májustól állami tulajdonba vett baranyai vidéki kórházak szerkezetéhez is.
2012.06.08. Hírek

Jobban járna az állam is és a súlyos betegek is?

Másfél milliárd forintot spórolhatna a kormány az egészségügyben, ha a gyógyászati segédeszközök 98 százalékos támogatási kategóriába eső termékeinek áfakulcsát a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkentené – állítják érdekvédelmi szervezetek. A csökkentés csak minimális veszteséggel járna az egészségügyi alapnak és a betegekről is levenné a teher nagy részét. A múltkori áfatörvény módosításkor a nyári fesztiválok kaptak áfakedvezményt, a művégtagok nem.
2012.06.08. Hírek

Odacsaphat a gyógyszerszektornak a görög kilépés

A globális gyógyszerszektor eddig sem volt könnyű helyzetben, a profitkilátások romlása következtében az ágazatban jelentős strukturális átalakulások zajlanak. A gyártók helyzetét ráadásul most az európai adósságválság is nehezíti, a költségvetési problémákkal küzdő dél-európai országok fokozatosan fogják vissza az egészségügyi kiadásokat, az állami intézmények részéről pedig a fizetési fegyelem erőteljesen romlik.
2012.06.08. Hírek

Júliustól új struktúrában működik az egészségügy

Júliustól új struktúrában működik az egészségügy; hamarosan minden intézményt határozatban is tájékoztatnak a rá vonatkozó kapacitási, progresszivitási szintekről, és ez alapján megkötik az új finanszírozási szerződéseket - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke.
2012.06.08. Hírek