hírek

Javaslat a MOSZ országos elnöksége felé

PTE KK MOSZ szervezetének javaslatát a MOSZ országos elnöksége megtárgyalta, megállapította, hogy annak megfogalmazott követelései egybeesnek a Szövetség Egészségügyi Salátatörvény közigazgatási egyeztetésén a szakállamtitkársághoz eljuttatott véleményével.
2012.06.06. Hírek

Októbertől büntethetik a cukorbetegeket

A nem veleszületett, hanem az életmódjuk miatt megbetegedett diabéteszesek ez év őszétől csak akkor kapják meg százszázalékos támogatással inzulinjukat, ha a negyedévenként kötelező vércukormérés nem mutat náluk az előírtnál magasabb értéket.
2012.06.06. Hírek

Energetikai felújítás a tatabányai kórházban

Csaknem ötszáz elöregedett ablakot cserélnek ki a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik szárnyában, szigetelik az épületrész homlokzatát és tetőzetét, összesen 7600 négyzetméteren - közölte a kórház főigazgatója a beruházás indítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
2012.06.06. Hírek

Sakkban tartott dokik

Ha minden szerencsésen alakul, végleges formában a jövő év elejére kristályosodhat ki az új betegellátási struktúra. Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint ugyanis elképzelhető, hogy a napokban kiadott minimumrendelet kapcsán újból hozzá kell nyúlni a kórházi rendszerhez.
2012.06.06. Hírek

Szív- és veseátültetés egyszerre

Új szívet és új vesét is kapott május közepén az a 35 éves, súlyos szív- és veseelégtelenség miatt kezelt fiatalember, akinek az Eurotransplant szervezeten keresztül ajánlottak fel szerveket. Olyan különleges eset, hogy egy beteg szív- és veseátültetésen is átessen, hazánkban hetedik alkalommal fordult elő.
2012.06.06. Hírek

A magyar egészségügy a sor végén

A svéd székhelyű Health Consumer Powerhouse kutatóintézet 2005 óta készíti el az európai országok egészségügyi rendszerének összehasonlítását. Az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexet - Euro Health Consumer Index - 2012-ben is kiadták.
2012.06.05. Hírek

Egészségügyi bizottság: egyetértés a gyógyszertári marketingszabályok szigorításáról

A gyógyszertári marketingtevékenység szabályozásának szigorításában az Országgyűlés egészségügyi bizottságának valamennyi tagja egyetértett a testület hétfői ülésén. A térítésmentes fogászati ellátás korhatárának megemelése ellen több ellenzéki képviselő nyújtott be módosító javaslatokat, de ezeket a többség leszavazta, akárcsak a munkaidő-beosztást érintőeket.
2012.06.05. Hírek