hírek

Marian Kollár a Szlovák Orvosi Kamara új elnöke

Marian Kollár, az Orvosi Szakszervezeti Szövetség korábbi elnöke lett a Szlovák Orvosi Kamara új vezetője. A tavalyi orvossztrájk vezérét kamara szombati közgyűlésén már az első körben megválasztották. Kollár azt szeretné, hogy elnöklése alatt a szlovákiai egészségügy problémáiról nem csak beszélnének, hanem meg is oldanák a problémákat.
2012.06.05. Hírek

Olcsóbban kaphatják az áramot a kórházak

A következő hónapokban kiírják a központosított közbeszerzést az állami kézbe került kórházak villamosenergia-ellátásának biztosítására, a versenyeztetéstől 15-20 százalékos megtakarítást remélnek – tudta meg a Világgazdaság.
2012.06.05. Hírek

Ízületi gyulladást gyógyít a meggy

A meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán - hangzott el az Amerikai Sportorvosok Kollégiumának idei kongresszusán San Franciscóban.
2012.06.05. Hírek

Megjelent az egyes egészségügyi ellátások új minimumfeltételeit tartalmazó rendelet

Az új feltételrendszer legfontosabb eleme hogy "az eltérő egészségi állapotú betegek differenciált ellátását a fokozatosság elvén egymásra épülő, a szakmai tevékenységeknek a szakmai tapasztalat és a technikai feltételek alapján csoportosított progresszivitási szinteken működő ellátórendszer biztosítja" - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb legutóbbi számában közzétett rendeletben.
2012.06.04. Hírek