hírek

Zuhan a gyomorfekély okozta halálozások száma

A gyomorfekéllyel küzdő páciensek esetében továbbra is előfordulhatnak szövődmények, mint például a vérzés vagy a perforáció miatt történő halálozás. Egy új, a BMJ-ben publikált, tanulmány annak kiderítését tűzte ki célul, hogy milyen javulást eredményezett a betegség halálozási statisztikáiban a jobb konzultáció, az időben történő sebészeti beavatkozás és a preoperatív ellátás.
2012.06.03. Hírek

A légzésrehabilitáció a tapolcai kórház új profilja

A tapolcai kórház állami kézbe adásával senkit nem bocsátottak el; az intézmény hatszázmillió forintos pályázati pénznek köszönhetően fejlődik, új profilja a gyógybarlangra épülő légzésrehabilitáció - közölték önkormányzati és intézményi vezetők a csütörtöki sajtótájékoztatón, a városházán.
2012.06.01. Hírek

Műtét érintés nélkül?

Londoni orvosok olyan 'érintés nélküli' technológián kísérleteznek, amelyet a TV játékoknál alkalmaznak gyakran, és amelyet később kifinomult sebészeti eljárásként használnának.
2012.06.01. Hírek

Tüdőmosás segítheti a transzplantációt

A transzplantáció előtti tüdőmosás növelheti a szervátültetés sikerességét - állítja egy új tanulmány, amelyről a BBC számol be. Erre azért lehet szükség, mert csak minden ötödik adományozott tüdő alkalmas a biztonságos beültetéshez.
2012.06.01. Hírek

Nem tesz jót a magaslati levegő a krón-betegeknek

A gyulladásos bélbetegségben - melybe a krón-betegség és a kolitisz is beletartozik - szenvedő embereknél nagyobb eséllyel lobban be a gyulladás repülés során vagy akkor, ha magas helyeken járnak, például síeléskor vagy hegymászáskor.
2012.06.01. Hírek