hírek

A nőkre összpontosít idén az Egészségváros

A nők testi és lelki egészségmegőrzésére összpontosít idén az Egészségváros elnevezésű programsorozat: júniusban Sopronban és Szolnokon juthatnak ingyenes tanácsadáshoz és szűréshez az egészségükért tenni akaró nők.
2012.06.01. Hírek

Gyógyszerrel a boltkórosság ellen

Pszichiáterek arra a megfigyelésre jutottak, hogy az Alzheimer-kór kezelésére szolgáló gyógyszer segítségével a boltkórosokat is ki lehet gyógyítani szenvedélyükből.
2012.05.31. Hírek

Magyarország ebben nagyhatalom lehet

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint az egészségügyben már minden adat rendelkezésre áll az infokommunikációs forradalomhoz és Magyarország akár elektronikus egészségügyi, vagyis e-Health-nagyhatalom lehet.
2012.05.31. Hírek

Minden a gyerekkori rákról

Az eddigi legrészletesebb genetikai adatbázist tették közzé amerikai kutatók a Nature Genetics című szakfolyóiratban a gyerekkori rákokról.
2012.05.31. Hírek

A császármetszés későbbi hatásai

Egy friss felmérés szerint a császármetszés útján született gyerekek hároméves korukra kétszer nagyobb eséllyel lesznek elhízottak, mint természetes úton világra jött kortársaik.
2012.05.30. Hírek

VG: a kórházaknak nem érdekük a súlyos betegek ellátása

A rehabilitációra szoruló súlyos betegek jelentős része nem kapja meg idejében a szükséges ellátást, mert bár elegendő ágy áll rendelkezésre, a kórházaknak a finanszírozás rendszere miatt kevésbé érdekük súlyos és drága eseteket ellátni - írta a Világgazdaság szerdán.
2012.05.30. Hírek