hírek

Az alkohol szívvédő hatása a fibrinogén útján érvényesül?

Szakemberek már korábban kimutatták, hogy a mérsékelt szeszfogyasztás határozottan csökkenti a szív-és érbetegségek kockázatát, ám a jelenségre még nem találtak magyarázatot. Amerikai kutatók legújabb vizsgálatának eredményei szerint az alkohol szívet védő tulajdonságában szerepet játszhat az, hogy a véralvadásban fontos fibrinogén szintjének növekedése mérséklődik.
2012.05.30. Hírek

Hemzsegnek a kórokozók az irodai konyhákban

Egy friss elemzés azt mutatta, hogy az irodai konyhák és étkezők a kórokozók melegágyai. A legszennyezettebb felületek a mosogató és a mikrohullámú sütő fogantyúja, melyeket minden dolgozó rendszeresen megérint.
2012.05.29. Hírek

Férfiak fogamzásgátlója lehet az új gén

A PLos Genetics kutatói az Edinburghi Egyetemmel együttműködve fedezték fel a fogamzásgátló hatású Katnal1 gént. A gén létfontosságú szerepet tölt be a hímivarsejtek előállításában, hiánya pedig ideiglenes vagy tartós terméketlenséghez is vezethet.
2012.05.29. Hírek

Világelső lett Magyarország a fogturizmusban

Globálisan is vezetővé vált Magyarország a fogászati turizmus területén mostanra egyes becslések szerint. Európában már évek óta vezetőnek számít az ország, most azonban a globális listán eddig élen álló, az amerikaiak által kedvelt Mexikót is sikerült megelőzni. A szektorban ugyanakkor igen éles a verseny az országok között, így egyre fontosabb szerep jut a marketingnek.
2012.05.29. Hírek

A gyógyszeripari kommunikáció hatékony csatornái

A Doctors.net.uk online orvosi közösség munkatársai nemrégiben felmérést készítettek az oldalon regisztrált egészségügyi szakemberek körében. A 2334 megkérdezett orvos válaszai alapján csupán 42 százalékuk bízik valamelyest a gyógyszeripari cégekben.
2012.05.29. Hírek

Az immunrendszer az Alzheimer-kór ellen is megvédhet

Nemrégiben egy kanadai team egereken folytatott kutatást, aminek az eredményből arra lehetett következtetni, hogy az immunrendszer részt vesz a béta-amyloid fehérjék eltávolításában. (Ez utóbbi az Alzheimer-kór fő okozója az agyban.)
2012.05.29. Hírek