hírek

Gyorsabban gyógyul, aki magasabb rangú

Szorosan összefügg a szociális helyzet és a gyógyulás a páviánok esetében. A rangidős hímek különösen gyorsan épülnek fel betegségeikből és sérüléseikből - derítették ki kutatók.
2012.05.27. Hírek

Szigorú fellépést ígérnek Kínában a szelektív abortuszok ellen

A kínai tartományok többségében komoly a helyzet, a nemek aránya rendkívüli módon felborult, s emiatt a hatóságok szigorúbban fognak fellépni a magzat nemének illegális megállapíttatása és a szelektív abortuszok ellen - ígérte az országos családtervezési bizottság feje Pekingben.
2012.05.27. Hírek

A rák diagnózisa öngyilkosságra sarkallhat vagy infarktushoz vezethet

Egy svéd tanulmány azzal foglalkozik, mekkora érzelmi és fizikai megterhelés, amikor valaki megtudja, hogy rosszindulatú daganatban szenved. A diagnózis utáni első hétben sokkal magasabb az esély rá, hogy öngyilkosságot követnek el vagy akut kardiovaszkuláris eseménybe halnak bele, akik a rossz hírt kapták, mint az egészséges emberek, írta Dr. Fang Fang a stockholmi Karolinska Intézettől.
2012.05.26. Hírek

Mit okoz az apa csökkent spermaszáma a fiúnál?

A férfi nemzőképesség gyengülésének többek között az is következménye, hogy egyre több kisfiú születik nemi szervi fejlődési rendellenességgel. Az egy milliliter ondóban található hímivarsejtszám normál tartományának alsó értékét az Egészségügyi Világszervezet másfél évtizedenként drasztikusan csökkenti.
2012.05.25. Hírek

Nem tudunk fogat mosni

A csillogó fogsorú amerikaiakkal szemben a britek (és a magyarok) mindig is hírhedtek voltak rossz fogaikról, ám egy friss felmérés szerint ezzel koránt sincsenek egyedül.
2012.05.25. Hírek

Daganatterápiával a vírusok ellen

Egy automatizált szűrési technikát alkalmazva a Washington Egyetem orvosi karának (St. Louis, Missouri) kutatói azonosítottak egy daganatterápiában használatos szert, ami javítja a vírusok kiváltotta természetes immunreakciót.
2012.05.25. Hírek

Új antidiabetikum a támogatotti listán!

Új gyógyszert fogadott be az OEP a 2-es típusú diabétesz kezelésére, a 2012. május elsejétől 70%-os társadalombiztosítási támogatással érhető el a Trajenta (linagliptin), új, orális antidiabetikum – jelentették be a Boehringer Ingelheim sajtótájékoztatóján szerdán.
2012.05.25. Hírek