hírek

Kísérleti gyógyszerüzem a debreceni orvoscentrumban

Az ipari gyógyszergyártási technológiák magas szintű elsajátítása érdekében kísérleti üzemet adtak át csütörtökön a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Gyógyszerésztudományi Karának gyógyszertechnológiai tanszékén.
2012.05.25. Hírek

Ördögi körben a rezidensek és a betegek is

Súlyos gondot okoz néhány orvosi szakmában az emberhiány, így a rezidensek oktatására sincs elég idő. A képzés gondjairól folyik ma konzultáció az egészségügyi államtitkárság, a vezetők és a szakorvosjelöltek között.
2012.05.24. Hírek

FEMS nemzetközi szakszervezeti találkozó

Dr. Claude Wetzel elnökúr megnyitójában felhívta a figyelmet, hogy belső problémák megoldását is szem előtt kell tartanunk a találkozó során. Megtudtuk, hogy Carlos Amaya a spanyol küldöttség részéről nem tud megjelenni a találkozón, ugyanis már nem tagja a COSM-nek. A COSM-en kívül egy másik szakszervezet alakítása után újra a FEMS kötelékébe kíván lépni. Felmerült a kérdés, hogy módosítani kell-e a FEMS alapszabályát Strassbourgban emiatt az esemény miatt.
2012.05.24. Hírek

IX. Országos Sporttudományi Kongresszus Szegeden

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős helyettes államtitkára is részt vesz a Magyar Sporttudományi Társasági által „SPORTTUDOMÁNY az EGÉSZSÉG és a TELJESÍTMÉNY SZOLGÁLATÁBAN” címmel rendezett három napos szakmai konferencia első két napján.
2012.05.24. Hírek

Robot végzi a szívkatéterezést is

A szívbe és a koszorúerekbe fölvezetett katéter alapvetően megváltoztatta a szívgyógyászatot: a diagnosztika és a gyógyítás új lehetőségeket kapott. A további fejlődést a robottechnika nyitotta meg, amely a szakorvost segítve, sőt helyettesítve elvégzi az életmentő beavatkozásokat.
2012.05.24. Hírek