hírek

Nagy Gén Kft. - az Orvosi Kamara elé vinnék a céget

A Szakmai Kollégium illetékes tagozata is összeül a jobbikos képviselő genetikai vizsgálatának ügyében. Az egészségügyi államtitkárság véleményező testülete, a Szakmai Kollégium Klinikai Genetikai Tagozata és Tanácsa jövő hétfőn összeül az egyik jobbikos képviselőnek a Nagy Gén Kft.-től rendelt genetikai vizsgálata ügyében.
2012.05.19. Hírek

Partiképes volt a halálos ügyeletben dolgozó rezidens

A munka miatt anyázó vagy épp leterhelt orvosok miatt vállalnak egyedül is ügyeletet a kezdő rezidensek kórházakban, háziorvosi rendelőkben. Egy múlt héten kezdődött perben azért vontak felelősségre egy rezidenst, mert hibázott, és egy beteg meghalt. Szerinte magára hagyták, de az őt dolgoztató cég szerint partiképes volt. Mit keresnek rutintalan orvosok az ügyeleteken?
2012.05.19. Hírek

Gyógyszeripari infografikák

Az infografikák napjaink népszerű vizuális kommunikációs eszközei. Ezek az újra felfedezett képi megoldások igen gyakoriak az egészségüggyel, technológiai újdonságokkal kapcsolatos tájékoztatás terén. Az infografikák a gyógyszeripari kommunikáció során is az információátadás látványos, kifejező és interaktív eszközei lehetnek.
2012.05.18. Hírek

Nemzeti vagyonleltár készül az egészségügyben

Nemzeti vagyonleltárt hoz létre az egészségügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Balog Zoltán miniszter az InfoRádiónak azt mondta: kórházbezárások nélkül szeretnék a kapacitásokat úgy irányítani, hogy funkcióváltással a betegek talán távolabb, de a legoptimálisabb ellátást kapják meg.
2012.05.18. Hírek

Leheletből is kimutatható lesz a rák

Néhány éven belül vérvétel vagy rákszűrés helyett elegendő lesz belefújni egy szondába a betegségek egész skálájának kimutatásához, a cukorbajtól a szalmonellafertőzésen át a tüdőrákig. A fejlesztők szerint az önvizsgálatot lehetővé tevő készülékek közegészségügyi forradalmat idézhetnek elő.
2012.05.18. Hírek

Egy új eszközzel teljesen eltávolíthatóvá válnak az agyi vérrögök

Egy New York-i, 3 gyerekes férfit spontán carotis disszekcióval és isémiás stroke-kal diagnosztizáltak. A stroke a vérerek elzáródását okozza. Szerencsére a kórházba szállítást követően az orvosok egy új eszköz segítségével felnyitották a férfi ereit és helyreállították a vér áramlását az agyába.
2012.05.17. Hírek

Már nem csak álom az örök ifjúság?

Meghosszabbította felnőtt egerek életét egy génterápia: a spanyol kutatók által végzett kísérlet lelassította az öregedést, és javította az állatok egészségi állapotát. A Spanyol Nemzeti Rákkutató Központ szakértői Madridban készítették vizsgálataikat.
2012.05.17. Hírek