hírek

Börtönbe kerülhetnek a gyógyszerhamisítók

Három évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak a Büntető-törvénykönyv jövő júliusban hatályba lépő módosítását követően a hamis gyógyszerek gyártói, forgalmazói, terjesztői, de még azok is, akik nagyobb mennyiség tartanak ezekből.
2012.05.17. Hírek

Tizmilliárd forintból új kórház épül Miskolcon

A magyar egészségügyben jelenleg a kitartó munkának, a helytállásnak, az áldozatvállalásnak, és nem az egyéni karrierépítésnek van itt az ideje - jelentette ki Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője Miskolcon kedden, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel megtekintette a főként uniós forrásból, több mint 10 milliárd forintból épülő kórházat.
2012.05.16. Hírek

A sokak által elutasított HIV-tabletta mellett állnak ki orvosok

A Truvada, egy új, HIV fertőzés ellen védelmet nyújtó gyógyszer első ízben élvezheti egy amerikai egészségügyi szakértőkből álló testület támogatását. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal (FDA) az esetek többségében figyelembe veszi az egészségügyi testület tanácsait.
2012.05.16. Hírek

Feketebors a zsír ellen

Egy új tanulmány felfedi a fekete bors jótékony, zsírellenes hatásait. A Journal of Agricultural and Food Chemistry-ben publikált írás rámutat, hogy a piperin, ami a fekete bors csípős ízét adja, megakadályozza az új zsírsejtek létrejöttét.
2012.05.16. Hírek