hírek

Inzulinok OEP-támogatása - Mi változott, mi maradt változatlan?

A cukorbetegek kezelésében gyakran használt inzulinok támogatási rendje 2012. április végén megváltozott. A rendelet részletei az egészségügyi hatóságok és a szakmai képviseleti szervek (Magyar Diabetes Társaság, Szakmai Kollégium) képviselői között tartott megbeszélések eredményeképpen kristályosodtak ki. A diabetológusok elfogadták azt a tényt, hogy az OEP-kassza véges, az egészségügyi hatóság elfogadta a szakma valamennyi javaslatát.
2012.05.11. Hírek

A gyógyszerbiztonságtól a környezet-egészségügyig, a járványügytől a kommunikációig - Fiatal Higiénikusok Fóruma 2012

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze közegészségüggyel foglalkozó fiatal szakemberek, hogy beszámoljanak tudományos eredményeikről, munkájukról, megosszák egymással tapasztalataikat. Két nap alatt több mint negyven előadás hangzik el a Szent István Egyetemen, Gödöllőn. A prezentációkat szakmai zsűri értékeli, a legjobb előadókat ez alkalommal is díjazzák.
2012.05.11. Hírek

Népegészségügyi programot készít a főváros

Őszre elkészülhet a főváros népegészségügyi programja, amely arra is kitér, mely városrészekben kell nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, vagy egészségnevelésre - mondta Szentes Tamás egészségügyi főpolgármester-helyettes.
2012.05.10. Hírek

Törvényt sértett az OEP pályázata a vényekre?

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) szerint szabálytalan volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 216 millió vény előállítására kiírt tendere, jogsértően érvénytelenítették az Állami Nyomda (ÁNY) ajánlatát. Az egyedüli érvényes ajánlatot benyújtó Szenzor Számítóközpont Kft.-vel azonban a jogorvoslat ellenére - ellátási problémákra hivatkozva - már szerződést kötöttek - írja a Napi Gazdaság.
2012.05.10. Hírek