hírek

A budapesti mentőszolgálat 125 éve kezdte meg működését

Százhuszonöt éve, 1887. május 10-én indult első mentőfeladatának teljesítésére az akkor még épülő Bazilika előtti bazársor elől a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület (BÖME) lófogatú mentőkocsija. Hamarosan közmondássá vált a szervezet jelmondata: "Mindenkit érhet baleset!"
2012.05.09. Hírek

A szívbeteg mama legtöbbször kislányt szül

A világstatisztika szerint minden 100 kislányra 102 fiúcska látja meg a napvilágot. A Szív Világszövetség kongresszusán egyik előadás arról a szokatlan megfigyelésről számolt be, hogy az anya szívbetegsége befolyásolja azt, hogy kisfia vagy kislánya születik.
2012.05.09. Hírek

Energia kell, de az energiaital megfontolandó

Az utóbbi években népszerű energiaitalok egyáltalán nem veszélytelenek - hangzott el az Európai Hipertónia Társaság idei kongresszusán Londonban, ahol egy lengyel tanulmányt ismertettek a szerzők.
2012.05.08. Hírek

A Visegrádi Négyek orvos-szakszervezeteinek közös nyilatkozata

A V4 országainak orvos-szakszervezeti képviselői értékelték az elmúlt évet az egészségügy és az orvosok helyzetét illetően országukban. Informálták partnereiket az orvos-szakszervezeti megmozdulásaikról, melyek az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek javítását tűzte ki célul.
2012.05.08. Hírek

Orvosibér-rendezésre vágynak az ápolók is

Az orvosok bérének legalább 70 százalékát szeretnék az ápolók. A fizetések felzárkóztatására egy évet adtak a kormánynak. Ha ez nem történik meg, csupán a szabályok betartásával is összeomolhat az egészségügy, ugyanis a megengedettnél jóval több túlórával és a felszereltség hiányosságai ellenére tartják még életben a rendszert.
2012.05.08. Hírek