hírek

Elektronikus retinát kapott két vak férfi

Két brit férfi nyerte vissza látását, miután úttörő implantátumot, elektronikus retinát ültettek be az orvosok szemükbe. Érzékelni tudják a fényt és még az alakzatokat is meg tudják különböztetni egymástól az eszköz segítségével - tudatta a BBC.
2012.05.04. Hírek

Utolsó helyen állunk a születések számában

Magyarország a születések számát tekintve az utolsó helyen áll Európában, évek óta nem születik annyi gyerek, amennyit eredetileg szeretnének és terveznek a családok - mondta az InfoRádiónak Pongrácz Tiborné, a KSH Népességtudományi Kutató Intézetének igazgatóhelyettese a Születés Hetének alkalmából.
2012.05.04. Hírek

A fogyás csökkenti a rák kockázatát nők körében

Azoknál a nőknél, akik túlsúlyosak vagy elhízottak és lefogynak annyit, hogy teljes testtömegük legalább 5 százalékát elveszítik, csökken az olyan típusú gyulladások kialakulásának kockázata, amely összefügg a rákkal – állítja egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
2012.05.03. Hírek

Egyre több a gennyes agyhártyagyulladás

Megszaporodtak hazánkban a gennyes agyhártyagyulladásos esetek: 2011-ben a korábbi évek esetszámainak 2–3-szorosát jegyezték fel. A gyors lefolyású és esetenként halálos kimenetelű fertőzés ellen van védőoltás – az Európai Védőoltási Hét egyik kiemelt témája éppen ez volt.
2012.05.03. Hírek

Rákdiagnózisok a virtuális térben

A grazi tartományi klinikán a tavalyi év vége óta alkalmazzák az úgynevezett Tumorboardot, amelynél az orvosok és a betegek videokonferencia-beszélgetéseket folytathatnak, s rögzíthetik az ideális kezelést. A klinika orvosai hetente egyszer, minden szerdán 13 óra 30 perckor találkoznak a virtuális térben.
2012.05.03. Hírek