hírek

Ilyen lesz az egészségügyisek új bértáblája

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek az újabb egészségügyi salátatörvény javaslatát, amely a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremeléséről is rendelkezik.
2012.05.02. Hírek

Európában is egyre több Mellkasi Fájdalom Központot alakítanak ki

Az Egyesült Államokban már több évtizedes gyakorlatot követve Európában is egyre több Mellkasi Fájdalom Központot alakítanak ki, Németországban év végére kétszáz ilyen vizsgáló-gyógyító egység működhet, a német szívgyógyászok képzési és vizsgáztatási rendszeréhez Svájc és Ausztria is csatlakozik.
2012.05.02. Hírek

Kitört a pánik az elsősegélykészlet miatt

A rendőrség azt állítja, hogy nem szálltak rá az autós elsősegélykészletekre, de a fokozott ellenőrzésről szóló pletyka mindenesetre megtette a magáét. Vásárlói roham indult az áruért, a készlet hiánycikké vált. A készen vett egészségügyi dobozokkal ráadásul nem árt vigyázni, mert nem biztos, hogy az van bennük, ami kell. Az se jár jobban, aki maga áll neki beszerezni egyesével a tartozékokat a patikában, sok dolgot egyszerűen nem kapni.
2012.05.01. Hírek

Ritka, súlyos izombetegségek - Gyógyíthatatlan kórok

Gyakorinak ritka, ritkának gyakori - így lehetne összefoglalni azt a tünetegyüttest, amelybe különféle izombetegségek, az izomsorvadás is beletartozik. Nem üres szójáték a megállapítás, hiszen több mint kétmillió embert érint a világon különféle visszafordíthatatlan, gyógyíthatatlan izombetegség. (Hivatalosan az számít ritka betegségnek, amely 10 ezer emberből 6-nál kevesebbet sújt.)
2012.05.01. Hírek