hírek

Magyarországon is megjelenhet az ázsiai szúnyog

Az ázsiai tigrisszúnyog már megvetette lábát Olaszországban, Dél-Franciaországban, egyes spanyol üdülőterületeken és az Adriai-tenger keleti partján. A vérszívó gumiabroncsokkal és vágott virágokkal jutott be Európába - és nem veszélytelen, mert terjesztheti például a dengue-láz vírusát is.
2012.04.27. Hírek

Komárom-Esztergom megye összes kórházát érinti az állami átvétel

A legtöbb kórházat Komárom-Esztergom megyében veszi át az állam május 1-jével az önkormányzatoktól. A komáromi, a kisbéri, a tatai, az oroszlányi és a dorogi kórház átvételével az intézményvezetőktől kapott adatok szerint a megyében 1185 aktív ágyból 1016 marad meg, a krónikus ágyak száma 731-ről 846-ra bővül, és több helyen jönnek létre új osztályok, illetve nappali ellátást biztosító részlegek.
2012.04.27. Hírek

A nők szívének egészségéről szól a Pirosban A Nőkért világmozgalom napja

A szív- és érrendszeri betegségek következtében több nő hal meg világszerte, mint a rosszindulatú daganatok, a tuberkulózis, a malária és az AIDS miatt együttvéve - hívta fel a figyelmet a nők szívének egészségét szem előtt tartó Pirosban A Nőkért (PAN) mozgalom, amely arra buzdítja az embereket, hogy május 4-én viseljenek valami pirosat: ruhát, sálat vagy épp nyakkendőt.
2012.04.26. Hírek

Egyre több tini menekül öngyilkosságba Oroszországban

Néhány hét leforgása alatt tucatnyi tizenéves követett el öngyilkosságot Oroszországban, ahol a tinik körében az öngyilkossági ráta háromszorosa a világátlagnak - írta hétvégi számában az International Herald Tribune című nemzetközi angol nyelvű napilap.
2012.04.26. Hírek

Véget vetettek a szülési turizmusnak Hongkongban

Hongkong négy magánkórháza fogad a jövőben nem helyi terhes nőket, de csak olyanokat, akiknek férje hongkongi - közölte a különleges közigazgatási terület egészségügyi területet felügyelő vezetője szerdán.
2012.04.26. Hírek