hírek

Erdélybe utaznak az önkéntes orvosok

Május 5. és 13. között ismét Erdélyben vizsgálnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai - tájékoztatott a szervezet. Az akcióban 45 orvos és egészségügyi szakember vesz részt.
2012.04.26. Hírek

A tervezettnél kisebb hiánnyal zárt az E-Alap

A tervezettnél kisebb, 83,5 milliárd forintos hiánnyal zárt tavaly az Egészségbiztosítási Alap - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai budapesti ülésén.
2012.04.26. Hírek

Könnyedén veszik a dohányzást a fiatalok

Egy közel 100, dohányos fiatal megkérdezésével végzett kutatás eredményei szerint majdnem 70%-os azok aránya, akik naponta gyújtanak cigarettára, és közel 30%-uk több mint 10 szálat szív el ennyi idő alatt – derül ki a Szinapszis Kft. felméréséből, amelyet a cég a KamaszPanasz.hu weboldal látogatóinak körében készített.
2012.04.25. Hírek

Az anyatej véd a gyermekkori rákbetegségek ellen

A szoptatás előnyei jól ismertek, de az még ezidáig rejtély volt, hogyan védhet az anyatej a rák különböző formái ellen. A Journal of Human Lactation - az anyatejes táplálással foglalkozó folyóirat - ismerteti a felfedezést: nagy koncentrációban található az anyatejben egy rákellenes tulajdonsággal rendelkező, oldott fehérje (TRAIL).
2012.04.25. Hírek

Új agy-gép interfész a láthatáron

Egy kicsit közelebb kerültünk a kibernetika nagy álmának, az ember és a gép összeolvasztásának megvalósulásához. Az amerikai Northwestern Egyetem tudósai elkészítettek egy eszközt, ami jeleket küld az agyból közvetlenül, a gerincvelő kihagyásával a lebénult izmokhoz, gondolati úton bírva mozgásra azokat. A technológia segítségével a gerincvelő sérülést szenvedett emberek újra használhatják végtagjaikat.
2012.04.25. Hírek

Áttörés várható az elektronikus egészségügyi szolgáltatásokban

Európa-szerte és Magyarországon is nagy fejlődés előtt állnak az elektronikus egészségügyi szolgáltatások - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az MTI-nek kedden, útban hazafelé a dániai Horsensből, ahol az Európai Unió egészségügyi minisztereinek informális ülésén vett részt.
2012.04.25. Hírek

Több száz milliós kórházfejlesztés Szolnokon

Több mint 260 millió forintos projektet fejezett be a Swietelsky Szolnokon. Az egyéves fejlesztés során a Hetényi Géza Kórház épületének bővítése mellett egy helikopter-leszállóhelyet is kialakítottak.
2012.04.25. Hírek