hírek

Egészségügy - végső visszaszámlálás

Az egészségügyi rendszer átalakításának legfontosabb eleme, hogy megmondják, hol milyen ellátást, milyen feltételekkel lehet nyújtani. Az új rendszert a jelenlegi realitások mentén szeretnék kialakítani, a biztonságos betegellátás feltételeihez mindenhol, minden ellátás tekintetében ragaszkodnak.
2012.04.23. Hírek

Regionális egészségügyi központot adtak át a katasztrófavédelemnél Kaposváron

Regionális feladatokat is ellátó egészségügyi központot adtak át pénteken Kaposváron, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon; a centrumban a somogyi állomány számára napi alapellátást biztosítanak, továbbá évente itt mérik fel négy dunántúli megye - Baranya, Somogy, Tolna és Zala - hivatásos állományának egészségi és erőnléti állapotát, valamint az újonnan jelentkezők alkalmasságát.
2012.04.23. Hírek

OEK: a labdarúgó Eb előtt terjed az ukrajnai kanyarójárvány

Ukrajnában az elmúlt időszakban fokozottan terjedt a kanyarójárvány, s mivel a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra több százezer szurkolót várnak az országba, a szakemberek arra számítanak, hogy a járvány terjedése felgyorsulhat - írta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) a legfrissebb járványügyi jelentésében. A magyar állampolgároknak azt ajánlják, hogy 15 hónaposnál fiatalabb, a kanyaróval szemben nem védett gyermekekkel lehetőleg ne utazzanak Ukrajnába.
2012.04.23. Hírek

Új mágneses gyűrű reflux kezelésére

A floridai Mayo Clinic az elsők között ajánlja betegeinek azt az FDA által március 22-én jóváhagyott új kezelési módszert, mely a gyógyszeres kezelés sikertelensége esetén alternatívát nyújt a savas refluxban szenvedő betegek számára.
2012.04.21. Hírek

Halálos betegségeket gyógyíthat a magyar kutatók felfedezése

Magyar kutatók a stresszfehérjék vizsgálata közben bukkantak rá arra a molekulára, amely a cukorbetegség terápiájának alapvetően új megközelítését hordozza, ráadásul áttörést hozhat egy örökletes, halálos kimenetelű izomsorvadás, a Duchenne-szindróma kezelésében is.
2012.04.20. Hírek