hírek

Idős korban veszélyesebbek a kozmetikumok

A műanyag- és kozmetikai iparban használt szintetikus vegyületek egy csoportja idős korban jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapították meg svéd kutatók.
2012.04.18. Hírek

Érdemes óvatosan szedni a finaszterid tartalmú gyógyszereket

A férfiak kopaszodására és a prosztata megnagyobbodásának kezelésére alkalmazott finaszterid hatóanyagú gyógyszerek adatlapján fel kell tüntetni a jövőben, hogy szexuális működési zavarokat okozhatnak – így döntött pénteken az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA.
2012.04.17. Hírek

A diófélék különleges táplálkozási értéket képviselnek

A Louisiana Állami Egyetem professzora, Carol O'Neil vizsgálata a diófélék fogyasztására hívja fel a figyelmet: a fán (bokron) termő diófélék, mint a dió, a mandula, a brazil dió, a kesudió, a mogyoró, a makadámia dió, a pekán dió, a pisztácia és a fenyőmag egyaránt hasznos a metabolikus szindróma és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére.
2012.04.17. Hírek

Elbukható a táppénz, egyszerűbb lesz kirúgni a betegeket

Július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb lesz megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is.
2012.04.17. Hírek

Újabb felfedezés az androgén alopéciáról

A Pennsylvania Egyetem kutatói megfigyelték, hogy abnormális mennyiségű prosztaglandin D2 fehérje található a kopaszodó férfiak fejbőrében, ami új kezelési lehetőségekhez vezethet a kopaszodás legáltalánosabb oka, az androgén alopécia terén.
2012.04.17. Hírek

Koffein és fizikai terhelés együtt csökkenti a bőrrák kockázatát

A nap ultraibolya sugárzása által okozott rosszindulatú, daganatos elváltozások miatt sokan már nem is mernek napozni, vagy csak különféle óvintézkedések mellett. Amerikai kutatók állatkísérletei azt jelzik, hogy a rendszeres mozgással párosuló koffein fogyasztásával a bőrrák kockázata jelentősen csökkenthető.
2012.04.17. Hírek